Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Nosková je ve Varšavě ve čtvrtfinále, naopak Muchová po sérii nevyužitých mečbolů končí

Linda Nosková porazila ve 2. kole turnaje ve Varšavě Slovenku Viktórii Hrunčákovou 6:3, 6:3 a ve čtvrtfinále narazí na domácí hvězdu Igu Šwiatekovou. Naproti tomu Karolína Muchová s další Slovenkou Rebeccou Šramkovou promrhala čtyři mečboly a nakonec prohrála po setech 5:7, 6:3 a 5:7. Miriam Kolodziejová si zase v Hamburku zahraje finále ve čtyřhře.

Linda Nosková
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Utkání Noskové s Hrunčákovou, které bylo kvůli nepřízni počasí přeloženo ze středy, měla osmnáctiletá Češka pevně pod kontrolou. K zisku prvního setu jí stačil jediný brejk v šestém gemu, ve druhém vedla už 5:1.

Šanci doservírovat zápas sice osmnáctiletá Nosková nevyužila a poprvé v utkání přišla o podání, ale hned v následující hře proměnila po hodině a sedmi minutách druhý mečbol. Hrunčákovou, která je na žebříčku o 63 míst níže, porazila i ve druhém vzájemném duelu. Mezi nejlepších osm se Nosková na okruhu WTA dostala letos potřetí, v lednu v Adelaide byla ve finále. Proti světové jedničce Šwiatekové nastoupí premiérově.

Turnajová dvojka Muchová srovnala v prvním setu z 2:5 na 5:5, přesto sadu nakonec nevyhrála. Ve druhé proměnila pátý setbol a v rozhodující měla za stavu 5:1 čtyři mečboly. Finalistka Roland Garros však ani jeden nevyužila, naopak Slovenka, která je na žebříčku až ve druhé stovce, se rozehrála. Šramková následně získala šest gemů v řadě a tím i celý zápas.

Druhé finále ve čtyřhře na okruhu ATP si vybojovala Miriam Kolodziejová. Na antuce v Hamburku si o něj zahraje s Američankou Angelou Kulikovovou, loni v říjnu získala první deblovou trofej v Parmě po boku krajanky Anastasie Detiucové.

Kolodziejová s Kulikovovou v hamburském semifinále přehrály po velké bitvě německo-estonský pár Vivian Heisenová, Ingrid Neelová 6:3, 3:6 a 14:12, přičemž odvrátily v tie-breaku za stavu 9:8 mečbol. Jejich posledními soupeřkami budou nasazené jedničky Ruska Alexandra Panovová a Anna Danilinová z Kazachstánu.

Tenisový turnaj žen ve Varšavě:

Dvouhra – 1. kolo: Liuová (USA) – Jüe Jüan (Čína) 7:6 (7:3), 3:6, 6:2.

2. kolo: Nosková (8-ČR) – Hrunčáková (SR) 6:3, 6:3, Šramková (SR) – Muchová (2-ČR) 7:5, 3:6, 7:5, Siegemundová (Něm.) – Ču Lin (4-Čína) 6:4, 6:4, Watsonová (Brit.) – Hatoukaová (Běl.) 6:2, 5:7, 6:1, Stefaniniová (It.) – Burrageová (Brit.) 6:4, 6:1, Šwiateková (1-Pol.) – Liuová (USA) 6:2, 6:2.

Čtyřhra – čtvrtfinále: Nosková, Wang Si-jü (ČR/Čína) – Bainsová, Lumsdenová (Brit.) 6:3, 6:2.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hamburku:

Čtyřhra – semifinále: Kolodziejová, Kulikovová (2-ČR/USA) – Heisenová, Neelová (3-Něm./Est.) 6:3, 3:6, 14:12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články