Fleretista Choupenitch vypadl na MS v osmifinále, podlehl olympijskému vítězi

foto Ilustrační foto - Český fleretista Alexander Choupenitch (vpravo) a Cheung Ka Long z Hongkongu v semifinále olympijského turnaje.

Milán - Šermíř Alexander Choupenitch vypadl na mistrovství světa v Miláně v osmifinále soutěže fleretistů a obsadil desáté místo. S olympijským vítězem Cheung Ka Longem z Hongkongu, který byl předloni na hrách v Tokiu jeho jediným přemožitelem, prohrál 8:15.

“Myslím, že je to velmi silný výsledek. Zase jsem potvrdil, že patřím do světové špičky. Náš sport se čím dál tím více vyrovnává, což bylo vidět na celém turnaji,” uvedl bronzový medailista z tokijské olympiády v tiskové zprávě.

Choupenitch nemusel jakožto dvanáctý muž světového žebříčku absolvovat kvalifikační boje a turnaj pro něj začal až v hlavním pavouku pro 64 šermířů. V prvním kole snadno přešel přes Jevhena Lazarenka z Ukrajiny, pak si poradil i s Alexandrem Edirim z Francie. “Edirimu jsem vrátil nedávnou porážku ze Šanghaje. To byl z mé strany opravdu dobrý zápas,” řekl český šermíř.

V osmifinále ho čekal souboj s Cheung Ka Longem, kterého letos porazil na lednovém turnaji v Paříži. Po nevydařeném začátku však devětadvacetiletý český reprezentant prohrával 3:13 a dokázal už jen snížit.

“S rozhodčími jsem během zápasu řešil, že soupeři vypadla elektrická vesta, což znamenalo, že jsem ho bodal, ale zásahy mi nepřibývaly. Přišel jsem asi o tři zásahy, ale musím sportovně uznat, že soupeř dnes šermoval lépe,” konstatoval Choupenitch.

V konečném pořadí šampionátu tak obsadil desáté místo. Dvakrát byl na MS sedmý - v roce 2014 v Kazani a vloni v Káhiře, kde ho od medaile dělil jediný čtvrtfinálový zásah taktéž v utkání proti Cheungovi. “Prostě je to těžký soupeř,” uznal Choupenitch.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 12.05.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je neděle 12. května 2024

Očekáváme v 03:00 9°C

Celá předpověď