Vítkovice přišly o polského talenta, míří do Kanady: Mým snem je NHL

Krzysztof Macias | Foto: hc-vitkovice.cz

S vítkovickým áčkem absolvoval letní přípravu, ale za ostravský tým v nadcházející sezoně hrát nebude. Polský talent Krzysztof Macias odchází do zámoří, v tamní juniorské WHL si plácl a klubem Prince Albert Raiders.

19letý hokejista načal svou českou pouť v roce 2017 v Porubě, odkud se posléze vydal do známějšího ostravského klubu, kde nadále rozvíjel svůj bezesporný hokejový talent.

V uplynulém ročníku sbíral ve vítkovické juniorce víc než bod na zápas, zazářil 54 body za 29 branek a 25 nahrávek. Zároveň nakoukl jak do Chance ligy, tak nejvyšší soutěže.

Tři zápasy odehrál za Šumperk, dalších pět přidal v dresu Vítkovic a hned při svém debutu na třineckém ledě skóroval. Šanci mezi tuzemskou elitou by jistě dostal i letos, ale...

...Krzysztof Macias se po úspěchu na draftu CHL, kdy si jej jako čtrnáctého v pořadí vybrali Prince Albert Raiders, rozhodl pro odchod do zámoří a upsal se kanadskému klubu.

„Rozhodoval jsem se, která cesta je pro mě nejlepší a nakonec jsem usoudil, že zkusím tu kanadskou. Mým snem je zahrát si NHL a z WHL se to může podařit,“ hlásí Macias.

„Nebylo to snadné rozhodnutí, protože Vítkovice se pro mě staly druhým domovem.“

„Nebylo to snadné rozhodnutí, protože Vítkovice se pro mě staly druhým domovem a moc jsem si to tu oblíbil. Za všechno jim děkuji,“ loučí se reprezentant na klubovém webu.

V Kanadě si zahraje i s Čechem Kubiesou

V novém působišti se potká i s útočníkem Matějem Kubiesou. Člen české osmnáctky se do zámoří vydává už v šestnácti letech po sezoně, kterou rozdělil mezi Malmö a Třinec.

Aktuální soupiska HC VÍTKOVICE RIDERA

Brankáři:
Lukáš Klimeš, Matěj Machovský, Denis Irgl (junior).

Obránci:
Juraj Mikuš, Petr Gewiese, Willie Raskob, Stuart Percy, Mário Grman, Lukáš Kovář, Jakub Stehlík, Matěj Prčík, Vojtech Zeleňák, Šimon Bialy (junior), Jakub Fibigr (junior), Marek Chaloupka (junior).

Útočníci:
Dominik Lakatoš, Roberts Bukarts, Jan Káňa, Jakub Kotala, Peter Mueller, Peter Krieger, Rastislav Dej, Marek Kalus, Petr Chlán, Petr Fridrich, Vojtěch Lednický, Josef Krejsa (junior), Roman Půček, Jakub Ślusarczyk (junior), Maxim Vehovský (junior), Matěj Přibyl (junior), Valentin Claireaux.

Změny v kádru před sezonou 2023/24

Příchody:

Matěj Machovský (Hradec Králové)
Jan Káňa (Olomouc)
Stuart Percy (České Budějovice)
Vojtech Zeleňák (Frýdek-Místek)
Valentin Claireaux (Rouen, Francie)

Odchody:

Aleš Stezka (Seattle, NHL)
Lukáš Krenželok (Poruba)
Jan Bernovský (Karlovy Vary)
Patrik Koch (Arizona, NHL)
Tobias Lindberg (neznámo)
Rostislav Marosz (Spišská Nová Ves, Slovensko)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz