Do města přijel nový malíř – Hunter Biden

Do města přijel nový malíř, a jmenuje se Hunter Biden, šuškala si washingtonská smetánka v roce 2021. Právě se totiž dozvěděla, že Hunter Biden není jen feťák, sodomita a korupčník – prý také krásně maluje. Zavřený ve svém losangeleském ateliéru v Hollywood Hills ze sebe tenkrát vydal všechno dobré i špatné; neznámý umělec objevil svůj talent, a rozjel se do hlavního města vyřvat to celému světu.

Do města se z celého světa pak sjeli všichni sběratelé a znalci a podporovatelé umění, aby díla Huntera Bidena mohli jen zahlédnout, a ti šťastnější je dokonce zakoupit.

Samozřejmě, a to dvakrát tučně podtrhněme, identitu kupců znala jen galerie. To by bylo, aby syn prezidenta prodával své obrazy korupčníkům, kteří by Hunterovi platili za lobbing u jeho otce. Tito vzácní mecenáši totiž nemají nic společného s uspěchanou politikou, jde jim jen a jen o pozvednutí ducha nad krásou umění. A protože v dílech Huntera mnozí znalci objevili nebývalý investiční potenciál, zinkasoval Hunter za své povedené malby 1,3 milionu dolarů (asi dvacet osm a půl miliónu korun).

Čistou výtvarnickou eskapádu napraveného narkomana a sexuálního extrémistu však umazal stín ošklivého podezření. Jedno z výtvarných děl si totiž pořídila i developerka Elizabeth Hirsch Naftaliová. Za pěkný barevný obrázek zaplatila v galerii 875.000 dolarů, což je asi 19 milionů korun a stejně čistou shodou náhod se o pár měsíců později stala členkou správní rady Komise pro zachování amerického dědictví v zahraničí. Jde sice o podivnou, až obskurní komisi, ale také o prestižní místo.

Na obrázku vidíme Elizabeth Hirsch Naftaliovou

Od prosince 2021 navštívila Naftaliová Bílý dům celkem 13krát, setkává se s Neerou Tandenovou, hlavní poradkyní a tajemnicí Josepha Bidena. Tandenová je hlavní vrátnou Josepha Bidena a o tom, kdo ho navštíví, rozhoduje ve většině případů právě ona. Naftaliová se setkala také s Richardem Figueroadem, politickým poradcem Bílého domu…

Dalším kupcem který byl ochoten platit penězi za díla Huntera Bidena byl hollywoodský právník Kevin Morris. Ten Bidenovi poslal přes galerii 500.000 dolarů, což je asi 11 milionů korun. Asi by na tom zrovna nebylo nic moc zvláštního, kdyby právník Morris nepůjčil před časem Hunterovi dva milióny dolarů na úhradu daňového nedoplatku. Všechny cesty vedou k Josephu Bidenovi, říkají k nové kauze výtvarníka Huntera republikáni.

Jen Psakiová z tiskového odboru Bílého domu se k záležitosti vyjádřila ale jasně:

,,Hunter Biden má právo na uměleckou kariéru stejně jako kdokoliv jiný.“

Zda si Elizabeth Hirsch Naftaliová obrazy Huntera Bidena pořídila, jako vstupenku do Bílého domu, nebo proto, že fandí začínajícím umělcům, je každému asi jasné. Kdo a zda vůbec někdo tuto kauzu prozradí Josephu Bidenovi, to jediné skutečně nevíme.

Konzervativní noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Konzervativní noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010  Děkujeme!