Zde může být vaše reklama.

Poprvé doma 2. kolo: Sigma hraje proti Karviné

2. kolo: Sigma hraje proti Karviné

foto: Petr Pelíšek

28. 07. 2023 - 15:00

Po prohře v Praze se Spartou nula dva čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc první domácí zápas nového soutěžního ročníku FORTUNA:LIGY. Za soupeře mají Hanáci Karvinou, hraje se v sobotu 29. července od 15.00.

Sigma má jasný cíl. Ten zní zabodovat naplno a ukázat v ofenzivě odvážnější výkon, než minulý víkend na Letné. Tam Hanáci vystřelili jen jednou na bránu. „Něco je příprava a něco ostrý zápas. Tíha okamžiku z vyprodaného stadionu mohla možná na někoho dolehnout, ale mužstvo je zkušené a musí si s tím poradit,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Soupeř Hanáků zvládl první kolo výtečně, doma Karviná porazila Zlín jasně a vysoko 4:1. S Karvinou přijedou do Olomouce tři odchovanci SK Sigma. V kádru staronového účastníka FORTUNA:LIGY jsou stoper Jaroslav Svozil, záložník Martin Zedníček a útočník Martin Doležal. Krátce v mládeži SK Sigma působil také záložník Jakub Rezek (1998).

V olomoucké sestavě budou chybět útočník Antonín Růsek a brankář Tadeáš Stoppen (oba zranění).

Zápas SK Sigma Olomouc versus MFK Karviná začne v sobotu 29. července v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Dominik Starý, asistovat na pomezí mu budou Matěj Vlček a Lukáš Machač.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý – Zifčák, Breite, Ventúra, Pospíšil, Sláma – Juliš. Trenér Václav Jílek.
Karviná: Lapeš – Čurma, Svozil, Krčík, Mikuš – Boháč, Budínský – Memič, Bartl, Papalelé – Doležal. Trenér Tomáš Hejdůšek.

Další články