Z dvoudenního mistrovství Česka v atletice z Tábora od 29. do 30. července 2023 vysílá živě ČT sport!

O posledním červencovém víkendu 29. a 30. července 2023 bude hostit nově zrekonstruovaný stadion Míru v Táboře vrcholnou atletickou akci domácí sezony – Mistrovství České republiky mužů a žen.

Národní šampionát se vrací do Tábora již po čtvrté, neboť se tu už šampionát pořádal v letech 2008, 2013, 2016a nyní  2023. Fanoušci atletiky uvidí na vrcholné akci letošní sezony atlety ze všech klubů a škol  České republiky, mezi nimiž nebudou chybět největší hvězdy tuzemské atletiky. Například tu bude Barbora Špotáková naposledy ve své kariéře startovat na národním republikovém šampionátu.

Diváci uvidí souboj dvou aktuálních českých rekordmanů v běhu na 100 metrů Zdeňka Stromšíka a Jana Veleby.  V sektoru oštěpu se setkají   dvojnásobná olympijská  vítězka, trojnásobná  mistryně světa a držitelka světového rekordu Barbora Špotáková s další špičkovou oštěpařkou Nikolou  Ogrodníkovou.

Na běžecké disciplíny  na 400 a 200 metrů je přihlášen Pavel Maslák, halový mistr světa a mistr Evropy. V mužském oštěpu se představí Jakub Vadlejch, stříbrný medailista z olympiády a mistrovství světa a aktuální lídr světových tabulek. Diváci uvidí také koulařskou českou a evropskou špičku v podání Tomáše Staňka. Na trať 1 500 metrů vyběhne Kristiina Mäki, olympijská finalistka  a Filip Sasínek, medailista z halového mistrovství Evropy.

V sektoru skoku vysokého a trojskoku bude k vidění Michaela Hrubá. Na hladkých bězích do 400 metrů se představí Nikola Bendová, Lada Vondrová a Tereza Petržílková. Táborským želízkem v ohni bude Lurdes Gloria Manuel v běhu na 400 metrů, Petr Svoboda v běhu na 100 metrů a Adéla Záhorová ve skoku dalekém.

Mistrovství České republiky nabídne aktivity i pro celé rodiny, a to skrze populární Atletiku pro děti. Ratolesti si budou moct vyzkoušet atletické disciplíny a vyfotit se s maskotem Atíkem. Čekají na ně také drobné odměny. Do „fanzóny" zavítají také čeští  atleti, kteří budou podepisovat kartičky. Atletika pro děti bude na Sokolské plovárně Jordán probíhat v sobotu od 13.00 hodin do 16.30 hodin a v neděli od 11.00 hodin do 14.00 hodin.

Tým Atletiky Tábor srdečně zve všechny příznivce atletiky na tento sportovní svátek. "Nenechte si ujít vrchol sezony, přijďte fandit a užít si s námi skvělou atletickou podívanou na stadion Míru v Táboře 29. července 2023 od 11.45 hodin a 30. července 2023  od 11.30 hodin.." píše se v tiskové zprávě.




Po oba dny budou na atletickém stadionu  v  Táboře rozestaveny televizní kamery České televize, která poprvé v přímých přenosech přenese dění z Tábora do domáctností těch fanouškům atletiky, kteří to do Tábora mají daleko.



(Petr Skála  pro SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)

Hadamczik si hledá zadní vrátka

12.5.2024 09:00:00

Mistrovství světa v hokeji patří mezi největší sportovní události u nás nejen letošního roku, pozornost fanoušků je mimořádná. A zcela výjimečné jsou i kroky vedení svazu, které během jednoho roku...