Zde může být vaše reklama.

Mají tři body Fotbalisté SK Sigma zvládli Karvinou i déšť

Fotbalisté SK Sigma zvládli Karvinou i déšť

foto: Petr Pelíšek

29. 07. 2023 - 17:40

První domácí zápas v novém soutěžním ročníku FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc proti Karviné. S tou dosud v samostatné české nejvyšší soutěži neprohráli. A platí to pořád. Zápas byl sice vzhledem k bouři ve druhé půlce přerušen, ale na hanácký tříbodový zisk to nemělo žádný vliv.

V olomoucké sestavě pro zranění chyběli Antonín Růsek, Tadeáš Stoppen, Pavel Zifčák, Jiří Sláma, Denis Ventúra a Jakub Pokorný. Poprvé v lize hrál v základní sestavě Vojtěch Křišťál. Ještě před výkopem se gratulovalo, trenérská legenda Milan Máčala slavil na začátku měsíce osmdesátku.

První šanci měli hosté, po přímém kopu trefil Bartl břevno. Ale pak už hrála Sigma. V 15. minutě ji poslal do vedení povedenou střelou Juliš. Po půlhodině hry pak dával na dva k nule Zmrzlý. V první půlce měl ještě tři velké šance Navrátil, Vodháněl trefil břevno. Ale stav se měnil na straně hostů. Minutu před pauzou snížil Papalelé. Náskok jedné branky pak Sigma navýšila po hodině hry. To se po chybě karvinského brankáře trefil zdálky Navrátil. V 72. minutě bylo utkání vzhledem k bouři přerušeno. Asi po dvaceti minutách se hrálo dál. Pak už si Sigma výhru vzít nenechala.

„Jsou to pro nás důležité tři body. V prvním poločase jsme hráli tak, jak jsme chtěli, ale ještě to bylo pomalejší, než bychom chtěli. Tam už jsme měli rozhodnout, ale bohužel jsme ještě soupeře hloupostí pustili do hry. Pak naštěstí Honza Navrátil navýšil na tři jedna. Sice do toho pak zasáhla příroda, ale potom jsme to dohráli. Jsem spokojený, i když nějaké výhrady mám,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – MFK Karviná 3:1 (2:1)

Branky: 15. Juliš, 33. Zmrzlý, 66. Navrátil – 44. Papalelé. Rozhodčí: Starý – Vlček, Machač. ŽK: Boháč, Čurma. Diváci: 3254.
SK Sigma: Macík – Chvátal, Vraštil, Beneš, Křišťál – Navrátil (90+1. Kramář), Pospíšil (82. Zorvan) Vodháněl (63. Fortelný), Breite, Zmrzlý – Juliš (82. Muritala). Trenér Václav Jílek.
Karviná: Lapeš – Čurma, Krčík, Mikuš – Budínský, Bederka, Bartl (70. Málek), Memić – Papalelé (81. Ezeh) – Boháč (70. Akinyemi), Doležal (70. Moses). Trenér Lubomír Luhový.

Další články