Dnes Neděle - polojasno 25°C
Zítra Pondělí - polojasno 25°C
Neděle 28. 4. 2024
Svátek má Vlastislav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Cestování

U Kooperativy poradí česky mluvící lékař i v zahraničí

Kooperativa v letní sezóně každoročně registruje přes 25 tisíc zásahů v rámci cestovního pojištění, nejvíce jich je z pojištění léčebných výloh.

„Nejvíce pojistných událostí evidujeme na území Chorvatska, Egypta, Turecka, Slovenska, Rakouska, Itálie, Bulharska a USA. V letní sezóně se nejčastěji jedná o střevní nebo zažívací potíže, úpaly, úžehy, obtíže spojené s koupáním v moři jako šlápnutí na mořského ježka, zánět středního ucha, kousnutí rybou a drobné úrazy jako např. vymknutí kotníku,“ představuje nejčastější problémy českých turistů Jana Konvalinová, vedoucí Odboru cestovního pojištění v pojišťovně Kooperativa.

I v letošním roce už Kooperativa bohužel musela řešit několik závažných případů v zahraničí. Například v Austrálii klient na mělčině spadl ze surfu a hlavou narazil pod hladinou do dna. Výsledkem pádu byla poraněná páteř, nutná operace a repatriace zpět do ČR. Celkové náklady přesáhly 2,5 milionu Kč. Další případ se stal při turistice v horách, kdy klient spadl ze skály, přežil, ale utrpěl mnohačetná zranění, včetně poraněných obratlů. Do nemocnice ho musel transportovat vrtulník. Celkové náklady na jeho záchranu a léčení přesáhly 4,5 milionu Kč.

Proto Kooperativa v loňském roce navýšila základní limity pro pojištění léčebných výloh na 10 milionů Kč, pro náročnější cestovatele pak nabízí i 100 milionů Kč. Kromě těchto základních limitů Kooperativa od začátku letošních prázdnin většinou zdvojnásobila i limity u dalších rizik, jako je například zubní ošetření, pojištění odpovědnosti nebo plnění za trvalé následky úrazu.  

Vítanou novinkou pro klienty v zahraničí pak může být i nová asistenční služba – telefonická konzultace s česky mluvícím lékařem. „Službu je možné využít například pro konzultaci zdravotního stavu pojištěného, s návrhem postupu při zdravotních potížích, vysvětlení příznaků a příčin onemocnění, nebo vysvětlení nálezů z odborných vyšetření,“ vysvětluje výhody Jana Konvalinová. 

Do pojištění léčebných výloh Kooperativa zároveň zdarma zahrnula pojištění pro případ onemocnění COVIDem, nebo pojištění případné KARANTÉNY z důvodu COVIDu. Klienti tak získají širší ochranu a mohou si bez obav užívat svou dovolenou.    


Autoři: Cen, TZ

Tip na výlet: Hrnčířské slavnosti na zámku Nelahozeves

14. dubna 2024 ve 12:37

O víkendu 20. a 21. dubna se otevřou brány zámku v Nelahozevsi veřejnosti. Turistická sezóna byla úspěšně zahájena už o Velikonocích, a proto se hned třetí dubnový víkend bude konat první ze série tematicky zaměřených festivalů. Tentokrát renesanční zámek ze 16. století ožije již 19. ročníkem...

Praha 15: Švehlova cesta 2024

8. dubna 2024 v 08:14

U příležitosti výročí narození hostivařského rodáka zve Praha 15 na procházku po stopách Antonína Švehly.

Třicet let Prahy 15: Výstava pod širým nebem

3. dubna 2024 v 08:10

Venkovní výstavu k 30. výročí vzniku Prahy 15 můžete vidět v parku v Holoubkovské ulici od dnešního dne do 20. června.

House of Lobkowicz zahajuje sezónu

28. března 2024 v 06:47

Velikonoce se obyčejně nesou ve znamení klidných svátečních dní. To neplatí pro pamětihodnosti organizace House of Lobkowicz, jejichž brány budou po celé velikonoční svátky otevřeny všem turistům a milovníkům historie a umění.

Další články
Nahoru