InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Právě vyšly Jihočeské týdeníky. Okurková sezona se nekoná

Magazín Jihočeckých týdeníků požádal o hodnocení zásahu u největšího požáru desetiletí v Jetěticích ředitele Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Martina Svitáka. V rozhovoru dostal otázky, které novináři nasbírali přímo mezi hasiči. Pokračuje letní soutěž, výhry si užije spousta čtenářů a další díl má i seriál ze zákulisí Zemského hřebčince.

Týdeník Táborsko má pro Táboráky překvapení. Radní Tábora navrhují demolici Fišlovky. Který se tří objektů má jít k zemi, proč a co si na místě představují, o tom píše dnešní vydání. Informuje také o chystané výstavbě bytové zóny za táborským Otavanem. Začíná také nový seriál Paměti divadelního ředitele. Karel Daňhel tentokrát zabrousil spíš do politického dění v devadesátkách v Táboře. Nechybí exkurs do zaniklých řemesel v Plané nad Lužnicí, což je téma tamní nové výstavy. A také další diskuse čtenářů na téma tělesných trestů. Sportovní rubrika se velmi podrobně věnuje MČR v atletice, které hostil o uplynulém víkendu Tábor. Zástupci domácího oddílu TJ VS Tábor vybojovali díky Lurdes Glorii Manuel dokonce jednu medaili a přidali i několik dalších umístění v nejlepší desítce. Táborskému publiku se předvedly i největší české atletické hvězdy. Na stadion Míru si našli cestu například Barbora Špotáková, Jakub Vadlejch, Jan Veleba, Radek Juška, Tomáš Staněk, Marek Bárta, Ondřej Macík, Amálie Švábíková, Filip Sasínek či Kristiina Mäki. Mezi předávajícími nechyběla legendární koulařka Helena Fibingerová, která sama dostala jedno ocenění. Nezaháleli ovšem ani druholigoví fotbalisté Táborska, kteří už v pátek vyzvali rezervu pražské Sparty. Jak se jim v druhém utkání nové sezony dařilo?

Týdeník Písecké postřehy rozebírá plán písecké radnice na radikální změnu městských slavností. Hledá se totiž nový organizátor. Ale co když se žádný zájemce nepřihlásí? U nové dálnice D4 už roste oboustranná odpočívka pro kamiony poblíž Krsic. Proč je ticho kolem odpočívky u Předotic? Čerstvé vydání se také zabývá v situaci ve svazku obcí Zlatý vrch. Bude z něj vystupovat obec Dobev a chystá se v dalších letech slučování obcí? Varovně zní také zpráva o vysychání Otavy. A co vás čeká ve sportu? Volejbalový kemp má za sebou třetí ročník. Trenérka Dita Šimůnková přiblížila jeho průběh a prozradila, jaký je o volejbal v Písku zájem. Písečtí fotbalisté odehráli generálku na třetí ligu v Českém Krumlově. Jak vypadá rozlosování podzimní části? Další přípravy sehrály také Protivín, Mirovice nebo písecká devatenáctka. Postřehy vyzpovídaly nového trenéra Mirovic Michala Čadka. Jak se k týmu dostal a jaké má v krajském přeboru ambice? Najdete také ohlédnutí za fotbalovými turnaji na Orlíku a v Šamonicích. Která mužstva slavila vítězství? Písečtí šachisté vyrazili do Prahy a Českých Budějovic. Dočtete se, kdo domů přivezl cenný kov.

Milevské noviny popisují rozruch z posledního milevského zastupitelstva, kam přišla oční lékařka z Polikliniky Milevsko s přáním, aby se město postavilo na její stranu ve sporu s jednatelem Polikliniky. Dočtete se pokračování kauzy na téma, proč je na Hrazansku špatný signál telefonních operátorů. Taky zajímavé vzpomínání na herce Josefa Hlinomaze z besedy s jeho synovcem v Klučenicích. Nechybí ohlasy na nedávný požár v Jetěticích a taky perlička - ve Slabčicích mladí vandalové museli nastoupit se šmirgpapírem. V novinách jsou reportáže z víkendových akcí i pozvánky na příští víkend. Děje se toho dost. Aktuální sport přináší obsáhlý rozhovor s nestorem kovářovského stolního tenisu Františkem Špetou, který skončil po dlouhých 54 letech ve funkci hlavního trenéra. Špeta prozrazuje, na jaké období nejvíce vzpomíná, kdo hrál v oddíle vždycky prim, nebo proč se nyní rozhodl skončit. Nebo snad nekončí úplně? A své plány, jak kovářovský stolní tenis posunout dál, prozradil i jeho nástupce, syn Michal Špeta. Kromě toho si na své kamarády a spoluhráče zavzpomínali fotbalisté v Kovářově a Božeticích, kde se uskutečnily Memoriál Tomáš Měcháčka a Vládi Fořta, respektive Memoriál Tomáše Tollingera. Nejen to je v aktuálním tisku.

Týdeník Strakonicko popisuje návrh mladého politika z opoziční strany ve Strakonicích. Chce, aby občané měli možnost sami rozhodovat o některých investicích a projektech v participativním rozpočtu. Proč na Strakonicku řádí mandelinka, jak se s tím popasují zemědělci? Předseda Agrární komory odpovídá, kde je největší problém. A dočtete se, kdo a proč chce u Bělčic větrnou elektrárnu. Strakonice již brzy zažijí hokejový svátek, když se po ledové ploše Na Křemelce budou prohánět extraligoví hokejisté českobudějovického Motoru a plzeňské Škodovky. Bude plný dům? Kdo je favoritem a budou se konat gólové hody? Na anketní otázky odpovídali strakoničtí hokejisté, kteří budou ve svém domovském stánku tentokrát v roli diváků. Hokejový kemp South Stars, který proběhl u Otavy, hlásil plno. Čím si hlavní trenér Martin Všetečka takový zájem vysvětluje a jací hosté za účastníky kempu dorazili? Stolní tenisté strakonického Elektrostavu se po roce vrátili do třetí ligy. Byla vyšší soutěž nad jejich síly a jak vůbec trenér Vladimír Havlík vidí budoucnost strakonického ping pongu? Co ukázal trenérovi strakonických florbalistů Memoriál Petra Adlera a s jakými cíli vstupují do nové sezony divizní fotbalisté Katovic? Nejen to se dočtete v novém vydání Týdeníku Strakonicko.

Diskuse k článku - 18 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Z Písku 

    Reagovat

     

    Rozesmála mě podmínka výběrka na slavnost: každý den večer koncert jednoho známého interpreta. :-) To je jako kdo? Není to pro každého někdo jiný? Bomba.

    Vloženo 4.8.2023 18:39:41

  • Milevák 

    Reagovat

     

    V Milevsku je tolik očních lékařů. že se jí chce jednatel zbavit?Paní doktorka je super a divím se jí ,že při tom náporu pacientů ještě nezkolabovala.A co vedení města jak se k tomu postaví?

    Vloženo 3.8.2023 06:09:59

    • Svobodná volba 

      Reagovat

       


      Škoda, že vedení města nezajistilo paní doktorku, která by byla ochotna pracovat na pojišťovnu. Je smutné, když se rok nemůžete k lékařce dostat, telefonní objednávání je příšerná zkušenost a při osobní snaze se objednat jste vyhozen. Můžete si ale najít lékaře v Táboře nebo Písku.

      Vloženo 3.8.2023 08:01:27

      • Z Pisku 

        Reagovat

         

        V Písku nikoli,zde čekáte i půl roku.

        Vloženo 3.8.2023 08:04:13

      • ad 

        Reagovat

         

        Kde jste vzal,že doktorka nepracuje na pojišťovnu?Je pravda,že dovolat se na oční je problém,ale chce to zkoušet.Při tom počtu pacientů se nesmíte divit....

        Vloženo 3.8.2023 09:57:12

  • Zuzka 

    Reagovat

     

    Já nechápu, proč by měl být nový organizátor. Kdo mohl takovou blbost prosadit? Vždyť je jasné, že každá agentura bude chtít mít hlavně zisk a tyto akce se nedělají pro výdělek, ale měly by se hlavně dělat pro lidi.

    Vloženo 2.8.2023 21:33:39

  • Jan 

    Reagovat

     

    Tak to mají PP asi špatné informace. Pan radní MIkušiak se na pořádání městské slavnosti třese jak kilo sulcu. Není to žádné tajemství, říká to na potkání.

    Vloženo 2.8.2023 14:43:44

    • Nick 

      Reagovat

       

      Jane, to jste mě pobavil, jak jste to vypálil :-) Na druhou stranu je smutné, že máte pravdu.

      Vloženo 2.8.2023 15:05:50

      • Markéta 

        Reagovat

         

        A není to náhodou střet zájmů?

        Vloženo 2.8.2023 16:17:55

        • Ano 

          Reagovat

           

          Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

          Vloženo 2.8.2023 17:11:16

        • Ano 

          Reagovat

           

          Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

          Vloženo 2.8.2023 17:11:25

        • antibolševik 

          Reagovat

           

          Podle mě střet zůjmů je tehdy když mnoho lidí prosazuje každý svůj zájem a hádají se kdo má mít přednost. Střet zájmů, tak jak je v Česku prezentován je starost bolševické lůzy aby někdo kdo schopen vykonat něco prospěšného pro blaho všech z toho náhodou něco nezískal pro sebe.

          Vloženo 2.8.2023 17:52:03

        • Jan 

          Reagovat

           

          Normálně by byl, ale v Písku je možné všechno, takže tady určitě to střed zájmu nebude.

          Vloženo 2.8.2023 17:54:13

    • Písečák 

      Reagovat

       

      Ja zase slysel, ze to VR je vypsane s takovymi podminkami, ze to prakticky nema kdo splnit. Tipuji, ze se tedy nikdo neprihlasi, mesto zavre hubu vsem, kteri kritizuji soucasnou koncepci a spadne to zpet pod kridla soucasneho provozovatele

      Vloženo 2.8.2023 20:14:26

      • Jan 

        Reagovat

         

        No, myslím že právě ti, co to kritizují, je chtějí dělat. Viz výše.

        Vloženo 2.8.2023 20:29:56

      • Z Písku 

        Reagovat

         

        Nic nesplnitelného tam není. Jsou tak jen tři podmínky - bez vstupného, bez pouti, bez ohňostroje.

        Vloženo 2.8.2023 20:38:27

        • Písečák 

          Reagovat

           

          Az se zverejni konkretni podminky, budeme vsichni vedet. Zatim sem slysel, ze jedna z podminek je jednotna "uniformita" vsech stanku, coz je i pro profiky v branzi tezkej kalibr. Sem opravdu zvedav, kolik bude zajemcu. I CK pry bylo velmi prekvapeno tim VR, holt koncepce se na meste proste umi

          Vloženo 2.8.2023 21:05:48

          • Z Písku 

            Reagovat

             

            Pokud na uniformitu stánků dá město peníze, nevidím problém. JInak je to spíš nesmysl, to by musely být desítky stánků. Problém spíš vidím v tom, že akce tohoto typu se připravují rok i víc dopředu, takže nový organizátor bude mít v tomto směru dost hoňky. Pokud to ovšem není šité někomu na míru a ten někdo už na akci dávno pracuje. :-)

            Vloženo 2.8.2023 22:17:46

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace