Místo doživotí ‚jen‘ 28 let vězení. Odvolací soud snížil recidivistovi Kalinovi trest za ubití ženy

Recidivista a sexuální agresor Karel Kalina si za ubití ženy na Děčínsku odpyká 28 let namísto doživotí. Původně uložený trest mu ve středu pravomocně zmírnil pražský vrchní soud, který tak částečně vyhověl mužovu odvolání. Kalina vinu odmítá. Podle verdiktu zmlácenou ženu ještě zaživa polil benzinem a po její smrti ji zapálil. Přímý důkaz proti němu neexistuje, usvědčil ho řetězec důkazů nepřímých.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Kalina

Karel Kalina | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

„Pro uložení doživotního trestu nebyly splněny formální podmínky,“ konstatoval předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička. Součástí rozsudku nicméně zůstalo to, že po odpykání trestu odnětí svobody se Kalina přesune do detenčního ústavu.

Padesátiletá žena přišla o život v noci ze 3. a 4. února 2022. Podle rozsudku se tak stalo v Kalinově domě v Jiříkově na Děčínsku. Muž svou známou brutálně napadl a opakovanými údery do hlavy i dalších částí těla jí způsobil mnohačetná zranění. Také ji rdousil a kopal. Poté ji odvezl na polní cestu a polil benzinem, kterého se oběť podle znalců nejméně jednou nadechla. Žena se udusila krátce před následným založením požáru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme