U mistra probíhá rekonstrukce haly. A kádr? H+V zůstávají, chybí centr

Foto: hcocelari.cz

Třinec rekonstruuje podstatnou část sektoru E, omezení se dotknou lehce fanoušků ale jen na President Cupu a přípravném utkání proti Kometě Brno. Na novou sezonu bude vše připraveno.

Moderní Werk Arena, kde hrají Oceláři své zápasy od roku 2014, prochází od té doby doposud největší rekonstrukcí.

Jedná se konkrétně o rozšíření počtu sky boxů a přesunu TV místnosti a zázemí pro média do třetího technického patra.

„Stavební úpravou získame další dva sky boxy na lukrativních místech v aréně a zároveň věříme tomu, že drobnou přestavbu se startem nové sezony uvítají také zástupci médií."

„Reagujeme tak na zvýšený zájem našich partnerů, kterého si nesmírně vážíme. Stavební úpravou získame další dva sky boxy na lukrativních místech v aréně a zároveň věříme tomu, že drobnou přestavbu se startem nové sezony uvítají také zástupci médií. Poslední sezony jsme si uvědomovali, že kapacita jejich zázemí především v exponovaných zápasech nebyla dostatečná, i to se nyní změní k lepšímu," upřesnil pro klubový web výkonný ředitel klubu Marek Chmiel.

Během srpna tak budou nepřístupná místa v sektorech E – týká se to ale jen President Cupu a přípravného utkání proti Brnu. Stavební úpravy budou hotové před startem sezony – takže Třinec zahájí Champions Hockey League 1. září proti Rapperswilu ve standardním režimu. 

Voženílek a Hudáček zůstávají

Důležitou zprávou pro třinecké fanoušky je také to, že Libor Hudáček a Daniel Voženílek zůstávají členy týmu. V minulých dnech se spekulovalo, že o Hudáčka je zájem v KHL a o druhého jmenovaného dokonce v NHL. 

„Mají u nás platné smlouvy a tím je řečeno vše. Každá smlouva má nějakou výstupní klauzuli, která hráče může k určitému datu uvolnit směrem do zahraničí, nicméně to datum už je pryč," řekl hlavní kouč Zdeněk Moták po úvodním tréninku na ledě.

„Ještě jedna pozice nás trošku trápí, to je pozice centra. Tahle pozice trápí asi každý mančaft, moc centrů na trhu není."

Třinec tak opět bude útočit na nejvyšší cíle – sice odešli Tomáš Marcinko, Erik Hrňa, Milan Doudera nebo Aron Chmielewski, ale dorazili Tomáš Kundrátek, Richard Pánik či Viliam Čacho.

„Pracovali jsme na změnách v kádru celé jaro a kus léta. Každý trenér na začátku sezony čeká posily, aby mužstvo bylo co nejsilnější, ale já si myslím, že je to dobré," pousmál se zkušený trenér.

„Ještě jedna pozice nás trošku trápí, to je pozice centra. Tahle pozice trápí asi každý mančaft, moc centrů na trhu není," doplnil Moták. 

„Já ale doufám, že jsme získali přes léto kvalitní hráče. Musejí nahradit kluky, co tady byli dlouhá léta a šli mistrovskou cestou, zpočátku to asi bude hodně těžké, ale věřím, že to zvládneme," zakončil. 

Aktuální kádr HC Oceláři Třinec

Brankáři:
Ondřej Kacetl, Marek Mazanec.

Obránci:
Marian Adámek, Štěpán Havránek, Jakub Jeřábek, Tomáš Kundrátek, Martin Marinčin, Richard Nedomlel, Adam Smith, Adam Polášek.

Útočníci:
Viliam Čacho, Marko Daňo, Jakub Doktor, Vladimír Dravecký, Oskar Haas, Patrik Hrehorčák, Libor Hudáček, Daniel Kurovský, Štěpán Macháček, Pavel Matěj, Andrej Nestrašil, Richard Pánik, Michal Ramik, Miloš Roman, Martin Růžička, Daniel Voženílek, Petr Vrána, Kamil Walega.

Změny v HC Oceláři Třinec

Příchody:

Tomáš Kundrátek (Kometa Brno)
Richard Nedomlel (Hradec Králové)
Viliam Čacho (Trenčín, Slovensko)
Kamil Walega (Liptovský Mikuláš, Slovensko)
Richard Pánik (Lausanne, Švýcarsko)
Adam Polášek (Sparta Praha) 

Odchody:

Milan Doudera (České Budějovice)
Jan Jaroměřský (Tychy, Polsko)
Lukáš Kaňák (Kometa Brno)
Vladimír Roth (neznámo)
Jan Zahradníček (neznámo)
Samuel Buček (Nitra, Slovensko)
Erik Hrňa (Vsetín)
Aron Chmielewski (Olomouc)
Tomáš Marcinko (Kometa Brno)
Karlis Čukste (Brynäs, Švédsko)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz