Z hráče manažerem. Nemůžu si to vynachválit, hlásí Vondrka

Michal Vondrka | Foto: Jan Beneš, Český hokej

Ještě v březnu pomáhal na ledě českobudějovickému Motoru zachránit nepovedenou sezonu a vyhnout se baráži. Teď už se Michal Vondrka věnuje zcela jiné práci. Po konci hráčské kariéry kývl na nabídku stát se manažerem reprezentace do osmnácti let a na probíhajícím Hlinka Gretzky Cupu tak zažívá premiérový turnaj v nové roli.

Jak vás zatím baví práce manažera u reprezentační osmnáctky?
Baví mě to moc. Samozřejmě, jsou věci, které člověka občas úplně nebaví, ale převažují ty pozitivní. Jsem rád, že mám stále kontakt s hokejem a že tomu můžu něco dát a díky tomu jsem spokojený. Navíc tady na turnaji máme skvělý tým, kluci jsou skvělí. Takže si to nemůžu vynachválit.

Čekal jste, že by taková nabídka mohla přijít hned po konci kariéry?
Vůbec ne. Já mám úplně jiné aktivity. Prvně mě vlastně oslovil David Čermák a já jsem na to hned kývl. Prakticky jsem si dal na rozmyšlenou jen pár minut a vzápětí jsem mu volal, že to beru. Nikdy jsem o tom nepřemýšlel, že bych něco takového mohl dělat, ale když ta nabídka přišla, tak jsem ji přijal.

Takže jste věděl, co byste dělal, kdybyste nebyl manažerem?
Ano, mám spoustu jiných aktivit mimo, které mě živí. Pozici manažera nedělám na plný úvazek. Je to pro mě jen takový koníček, ale tím, že jsem hokej hrál celý život, je to taková láska.

„Pozici manažera nedělám na plný úvazek. Je to pro mě jen takový koníček, ale tím, že jsem hokej hrál celý život, je to taková láska."

Jak se vám spolupracuje s Davidem Čermákem, pod kterým jste v minulé sezoně hrál?
David je skvělý člověk. Je rovný, to je pro mě hodně důležité. Hlavně proto jsem říkal, že s ním to chci dělat, a nabídku od něj přijal.

Co všechno práce generálního manažera obnáší?
Mám na starosti v podstatě veškerou organizaci, jako je agenda před zápasem, zápisy, sestavy. Po zápasech pak svolávám kluky na rozhovory. Jsem k dispozici médiím. Takže je to taková všehochuť. Plánuju třeba taky programy soustředění. Vybírám zimní stadiony, na kterých se budou konat, a podobně.

Stadion v Břeclavi jste nevybral, tak jak se vám tady líbí? 
Mám pocit, že jsem tady byl předtím jen jednou, a to ani ne hokejově. Je to tady super. Je tu takové přátelské prostředí. Při zápasech fanoušci vytváří skvělou atmosféru. Myslím si, že Břeclav si takový turnaj zaslouží.

Dostal jste po konci kariéry nějakou nabídku i z Českých Budějovic?
Nedostal, ale já jsem o to ani nijak neprojevoval zájem, takže žádná nabídka nepřišla. Ani nevím, jestli bych takovou práci na plný úvazek zvládl. Spíš ne. Vyhovuje mi, že funkce generálního manažera, kterou u osmnáctky mám, je nárazová.

Vypomáháte z pozice manažera trenérům i na ledě? 
Když to stíhám a mám čas, tak s nimi na led občas chodím. Ale záleží taky na náplni tréninku. Když je tam něco, co bych chtěl těm klukům, jak trenérům, tak hráčům, předat a pomoci jim, tak na ten led jdu.

„Když to stíhám a mám čas, tak s nimi na led občas chodím. Ale záleží taky na náplni tréninku."

Jak jste vy osobně spokojen s hrou národního týmu?
Myslím si, že si to pořád ještě sedá, ale je to mnohem lepší, než když jsme kluky viděli poprvé v Kravařích někdy v půlce června. Teď už je to úplně něco jiného. Dostává to nějaký směr a myslím, že to bude ještě lepší.

Co očekáváte od semifinálového zápasu s Finy?
Je to těžké. Jsou tady divoké výsledky. Já tomu říkám, že jsou to výsledky před úplňkem a po úplňku (směje se). Uvidíme. Finové jsou určitě kvalitní, vždycky byli a vždycky budou. Budou hodně bruslit, takže to bude rychlý zápas. Bude hodně záležet na detailech a na chybách, kdo jich udělá víc.

Michal Vondrka

Michal Vondrka | Foto: Petr Tibitanzl, hcmotor.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz