Tepláky, kostkovaná košile a tenisky: Hlavní módní výzbroj athletic grunge stylu, který omladí o pár let každou nositelku

Tepláky, kostkovaná košile a tenisky: Hlavní módní výzbroj athletic grunge stylu, který omladí o pár let každou nositelku
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Klasický grunge styl prochází drobnou sportovní proměnou. (Urban Classics)Kostkovaná košile je základem šatníku ve stylu grunge. (Urban Classics, 1 290 Kč)Bunda z umělé kůže. (Tommy Hilfiger, 6 000 Kč)Grunge styl okořeněný drobnými sportovními detaily, aktuální módní hit. (Košile, Superdry, 2 890 Kč)+ 21 fotek+ 22 fotek

Nepatříte k fanouškům sportovního oblečení? Možná vás čekají velké změny. Aktuální trend, který propojuje sportovní módu s prvky stylu grunge, stojí za to si zamilovat.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 04. 08. 2023 08:00

Nostalgicky si zavzpomínat na léta devadesátá. To je nezbytná cesta, jakou se letos vydat, pasete-li po aktuálních trendech. Styl, který mají na svědomí aktéři hudební scény z konce minulého tisíciletí, a s nimi i návrhář Marc Jacobs, kotví právě také v aktuálních kolekcích a nehodlá být přehlédnutelný. 

Kurt Cobain nebo Marc Jacobs, praotci stylu grunge

Sportovní prvky, které pronikly do trochu ošuntělého, potrhaného a nevzhledně stylového šatníku, dodávají této reminiscenci devadesátek futuristický prvek hodný třetí dekády 21. století. Přitom vychází z nedbalého looku, kterým proslul především zpěvák Kurt Cobain z kapely Nirvana. Esence grunge stylu v jeho provedení je stejně aktuální i dnes, mnoho let po jeho nešťastné smrti.

Ovšem, neobejde se to bez aktuálních a moderních úprav. A o ty se postarají právě sportovní prvky, implikované do společnosti kostkovaných košil, rozedraných džín a nepostradatelných kotníkových kecek s hvězdou. Vedle sportovních bot ale můžete do neučesaného atletického stylu zapojit i další nepostradatelné sportovní nutnosti. 

Nová šance pro nenáviděné teplákovky

Zkombinujte jednoduchý vzhled trička a rozepnuté košile s přiléhavými cyklistickými šortkami, k džínám nasaďte sportovní podprsenku suplující crop top a můžete sáhnout i po ryze sportovních doplňcích. A chybět nesmí ryze sportovní obuv, kecky vhodné na běhání či do tělocvičny s nápadně akčním vzhledem či kšiltovky. Zapojit můžete také zatracované tepláky, které svůj vrchol slávy okusily v nedávném pandemickém období. Dnes se ale vrací s myšlenkou na propojení s dalším kontroverzním stylem, jejich fúze ale znamená jediné - zábavu.

Grunge na podzim

Pokud se rozhodnete okusit plody této nevšední kooperace zdánlivě neslučitelných světů, jedno je jisté: Nuda to nebude. Jen na vás je, jak významně každý z prvků využijete ve vzájemně kombinovaných modelech, klíčem k úspěchu ale bude především najít rovnováhu mezi oběma. A bude se hodit, podzim bude patřit právě takovým módním výzvám.

Zajímá vás, jaké kousky lze vzájemně kombinovat? Inspirovat vás může přiložená fotogalerie.

Nela Boudová o těžkostech pěstounské péče: Dceru Sašu mi chtěli vzít

Nela Boudová o těžkostech pěstounské péče: Dceru Sašu mi chtěli vzít

Související články

Další články