Dvanácté výročí od smrti spisovatelky Simony Monyové. Týrána a zavražděna manželem

Přidat na Seznam.cz

Autorka ženských románů zemřela 3. srpna 2011 ve svém domě na následky bodných zranění. Osud Simony Monyové zpečetil Boris Ingr, její manžel a bývalý kameraman České televize, který ji roky týral a znásilňoval.

Osudného dne se Monyová sešla se svým manželem, aby probrali finanční vypořádání. Jejich vztah dle všeho nikdy nebyl procházkou růžovým sadem. Spisovatelka trvala na rozvodu nejen kvůli problémům s pracovním vytížením a financemi, ale také z hlediska fyzického násilí, kterého se na ní Ingr dopouštěl. Monyová se několikrát svěřila svým známým, že ji manžel často bil a znásilňoval, a dokonce přímo před dětmi. Byla maminkou tří synů, z prvního manželství měla dvě děti a nejmladšího syna pak měla s Ingrem.

Po odpolední schůzce se Monyová ještě v pořádku vrátila do svého domu v Brně-Obřanech. Ingr se však s rozvodem a nastalou situací patrně odmítal smířit a tentýž den se ve večerních hodinách objevil před jejími dveřmi. Jako důvod jeho návštěvy údajně uvedl, že přijel navštívit jejich společného šestiletého syna. Tragickou událost pak popisovali lidé z jejich nejbližšího okolí. Co se ale mezi manželi konkrétně stalo, ví pouze její vrah Ingr.

„Hádali se. Pak jsem zaslechla pláč dítěte. Bylo s nimi nahoře. Po chvíli ho Monyová přivedla ke mně,“ popsala u soudu chlapcova chůva Gabriela Ondrášková. Za pár minut se u ní spisovatelka objevila znovu – a to bylo naposledy, kdy jí chůva viděla živou. „Řekla mi, že Ingr vyskočil z okna. Pak se vrátila do domu. Dál už jsem nic neslyšela,“ dodala Ondrášková, jak uvádí Lidovky.

Ingr zasadil své manželce celkem šest smrtelných ran nožem do hrudníku a břicha. Momentálně si odpykává svůj trest ve výši 15 let vězení, který mu Nejvyšší soud udělil v březnu 2013.

Zdroj: Lidovky.cz