Vyškov, Jihlava a Táborsko ještě neztratily ani bod a vévodí tak druhé lize

Přidat na Seznam.cz

Se vstupem do druhé fotbalové ligy mohou být zatím nadmíru spokojení ve Vyškově, v Jihlavě a v Táborsku. Zatímco u prvního týmu se to čekalo, u dalších dvou je to lehké překvapení. Všechny tři týmy zatím neztratily ani bod.

Vyškov – Kroměříž 5:1 (2:0)
Branky: 82. a 87. Vintr, 2. Diallo, 9. Souaré, 71. Štěpánek – 84. Dočkal.

Ve včerejším vloženém kole přivítal Vyškov v „drnovickém azylu“ nováčka z Kroměříže. Hosté se ani pořádně nerozkoukali a už v 9. minutě prohrávali 2:0. Další tři branky přidali Vyškovští v poslední dvacetiminutovce, Kroměříž se zmohla na jediný gól… „Trenér to připomínal už před zápasem, že porážkou silné Příbrami i Dukly je dnešní zápas ještě těžší než ty dva předchozí, protože od nás všichni očekávají výborný výkon. Ono to není jednoduchá pozice, ale dnes jsme se s tím vypořádali dobře. Slyšel jsem navíc, že nejsme jediní s devíti body. Jestli chceme hrát nahoře, tak musíme takto bojovat,“ podotkl střelec třetího gólu Filip Štěpánek, který shodou okolností v Kroměříži dříve působil. „Nemají to jednoduché. Kroměříž vletěla do něčeho, co nezná. Přeji jim jen to nejlepší, ale až po dnešním zápase,“ dodal vyškovský obránce.

Jihlava – Olomouc B 6:3 (3:2)
Branky: 18. a 44. Araujo, 2. Fila, 60. Selnar, 68. Lacko, 89. Tall – 40. Langer, 45. Šíp, 90.+3 Mikulenka.

Nasázet soupeři šest branek, čekalo by se, že trenér bude z výkonu svých svěřenců nadšen. Jenže jihlavský kouč David Oulehla se opřel do defenzívy svého mančaftu, který obdržel tři góly. „Nejsem vůbec spokojen s defenzivní činností. Mrzí mne, že jsme utkání neměli pod kontrolou tolik, jak bych si představoval. Dnes stačil kousíček a nadějně rozehrané utkání se mohlo otočit v náš neprospěch. Stačí vzpomenout dvě zbytečně inkasované branky z první půle, kdy jsme hosty dostali na kontakt jedné branky,“ podotkl s rozpaky Oulehla.

Jihlava se v první půli dostala dvakrát do dvoubrankového vedení, ale olomoucké béčko vždy dokázalo snížit na rozdíl jedné branky. Rozhodujícím momentem pak ale byly dva góly v rozmezí osmi minut, na což už Hanáci nedokázali zareagovat. „Těší mne, že jsme utkání zvládli, že jsme potvrdili tři body z Líšně a že jsme protáhli náš vítězný vstup do sezóny na tři zápasy. Musíme si tento stav vychutnat, protože fotbal mnoho takových momentů nepřináší. Zároveň však musíme zůstat pokorně na zemi,“ uzavřel pozitivně zápasové hodnocení jihlavský lodivod.

Chrudim – Táborsko 0:3 (0:1)
Branky: 50. a 86. z pen. Dordič, 20. Varačka.

Co se týká celkového skóre, je Táborsko „až“ třetí za Vyškovem (11:4) a Jihlavou (10:5), avšak z hlediska obdržených branek jsou na jihu Čech jednoznačně nejlepší (5:0). „Hráli jsme dvakrát doma. Říkali jsme si, že doma musíme být stoprocentní, jinak nebudeme hrát nahoře. Doma nechceme a nemůžeme ztrácet body. Ve středu jsme vyjeli k prvnímu zápasu venku, získali jsme tři body po výhře 3:0. Důležitá je další udržená nula vzadu. Je to fajn, ale je to jen začátek. Musíme v tom pokračovat,“ řekl po zápase v Chrudimi levý bek Luboš Tusjak.

Pokud se podaří Táborsku i v příštím kole udržet čisté konto, byl by to velký majstrštyk. Na jih Čech totiž přijede brněnská Zbrojovka, což je největší favorit druhé ligy.

Zdroj: mfkvyskov.cz, fctaborsko.cz, fcvysocina.cz