Fanoušci brněnské Zbrojovky jsou nároční. Už po třech kolech pískají na své hráče

Přidat na Seznam.cz

Druhá česká fotbalová liga ještě pořádně nezačala a v Brně už je dusno. Po třech kolech má Zbrojovka „jen“ čtyři body, což skalní fanoušci nesou nelibě.

Po domácí remíze s Vlašimí a výhře v Olomouci nad tamním béčkem přišla prohra s Duklou v domácím prostředí. „Je potřeba říct, že Dukla vyhrála zaslouženě. Hráli jsme bezpohlavní, sterilní fotbal, za celé utkání jsme nevystřelili na bránu, což je doma tristní. Fotbal se rozhoduje v posledních třetinách hřiště a tam nám dnes chybělo víc odvahy a kreativity. Dukla nás ztrestala a závěr byl spíš křeč,“ hodnotil brněnský kouč Luděk Klusáček nepovedené utkání.

Brno – Dukla Praha 0:2 (0:1)
Branky: 34. Šebrle, 70. Matějka.

Pro Duklu to je velmi důležité vítězství, její hráči si potřebovali zlepšit náladu po domácí prohře s Vyškovem (2:4). Do vedení se Pražané dostali díky synovi slavného desetibojaře, Šebrle se po přihrávce Ullmana rozhodl k prudké střele z pomezí, na kterou nedokázal brněnský gólman Berkovec zareagovat. „Prvních pětadvacet minut jsme hráli s přehnaným respektem k soupeři, jenom jsme vykrývali prostory a dopředu nebyli nebezpeční. Poté co jsme vstřelili branku, tak jsme se dostali do hry a získali i územní převahu,“ uvedl trenér Dukly Petr Rada.

Druhou branku vsítil v 70. minutě Matějka, který zužitkoval šikovnou přihrávku Špatenky. „Začátek druhé půle jsem začali dobře v porovnání s minulými zápasy. Zbrojovka měla míč na kopačkách častěji, ale naši branku neohrozila. V 63. minutě jsme vystřídali Jakuba Zeronika a přišel Filip Špatenka, který gólovou situaci vyřešil velmi dobře,“ podotkl trenér, který je známý svým bouřlivým chováním na střídačce.

Nepříznivý stav 0:2 se samozřejmě vůbec nelíbil brněnským fanouškům, kteří svojí nespokojenost dali najevo silným pískotem. „Těmito výkony je na svou stranu nezískáme, to nejde. Oceňuju, že chodí ve velkém počtu, i v Olomouci byli ve vysokém čísle, je teď zkrátka na nás, abychom výsledky a výkony ukázali, že stojí za to chodit a fandit,“ dodal Klusáček.

Zrovna lehký soupež teď ale Brno nečeká, v neděli se představí na půdě Táborska, které zatím neztratilo ani bod a dokonce ani neinkasovalo…

Zdroj: fczbrno.cz, fkdukla.cz