Dnes Neděle - zatazeno 21°C
Zítra Pondělí - skorojasno 23°C
Neděle 12. 5. 2024
Svátek má Pankrác
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Pražský životProhlídky

Procházka Olšanskými hřbitovy za osobnostmi filmu

10. 8. 2023
Ve čtvrtek 10. srpna si v 15:30 hodin můžete na prohlídce Olšanského hřbitova připomenout nejen oblíbené herce, ale i tvůrce, kteří stáli u počátků českého filmu, jako byl Jan Kříženecký, světoznámé kameramany Jana Stallicha a Miroslava Ondříčka nebo skladatele filmové hudby Jiřího Šustu.

Provede vás Kamila Jurajdová, sraz účastníků je před hlavní branou, zastávka Olšanské hřbitovy.


Autor: Alo

Festival Open House Praha 2024 otevře budovy i na Praze 10

Dnes v 15:00

Jubilejní desátý ročník festivalu otevřených budov Open House Praha letos proběhne v termínu od 13. do 19. května 2024. Na území městské části Praha 10 festival letos otevře 6 budov, Evangelický hřbitov ve Strašnicích, Husův sbor Vršovice, Továrna KOH-I-NOOR, Trmalova vila, Velodrom na Třebešíně a...

Areál Podkovářská v Praze 9 se otevře veřejnosti

Dnes ve 14:41

Jubilejní desátý ročník festivalu otevřených budov Open House Praha letos proběhne od 13. do 19. května. Záštitu nad ním převzal i starosta Prahy 9 Tomáš Portlík. V deváté městské části bude v rámci festivalu veřejnosti zpřístupněn areál Podkovářská.

Uskuteční se zápis do mateřské školy Pipan

Dnes ve 14:29

Volná místa jsou v bilingvální mateřské škole PIPAN, která poskytuje stálé služby klinického logopeda, přípravu dítěte se sluchovým postižením a narušenou komunikační schopností na integraci, individuální práci s dětmi, podporu a pomoc při volbě nejpřínosnějšího komunikačního přístupu pro dítě a...

Praha 15 má na webu průvodce hostivařskými a hornoměcholupskými ulicemi

Dnes ve 13:24

Na svých oficiálních webových stránkách připravila Praha 15 průvodce hostivařskými a hornoměcholupskými ulicemi.

Praha 2 hledá zájemce o práci v okrskové volební komisi

Dnes v 10:21

Ve dnech 7. a 8. června proběhnou volby do Evropského parlamentu. Pokud si chcete vyzkoušet práci při organizaci voleb a při sčítání hlasů, kontaktujte radnici na e-mailu lucia.kirova@praha2.cz.

Sklizeň 2024. Letošní úroda umění na Gymnáziu Jana Patočky

Dnes v 07:57

Jak na gymnáziu probíhá výtvarka? Přijďte si prohlédnout zlomek toho, co bylo v tomto školním roce vytvořeno, od 13. do 30. června se bude konat výstava v Galerii ve věži Novoměstské radnice v Praze 2.

Radnice nabízí práci na úřadě, ve školách a školkách

Dnes v 07:16

Jak samotný Úřad MČ Praha 4, tak i městskou částí zřizované školy a školky, nabízejí řadu pracovních pozic.

Outdoor fitness a Nordic walking v Praze 4

Včera v 09:31

Pravidelné sportovní dny pro malé i velké se opět vrací na čtvrtou městskou část, a to hned na dvou místech a ve dvou termínech. V Parku Na Pankráci to budou pondělní odpolední Outdoor Fitness pro malé i velké děti a v Krčském lese pak odpolední středeční Nordic walking pro děti i dospělé. Obě...

Putování Prahou 2

Včera ve 02:09

Vydejte se po stopách hudebních velikánů, poznejte místa spojená se slavnými jmény a připomeňte si zajímavosti ze života skladatelů, jejichž díla jsou již po desetiletí s úctou prováděna na koncertních pódiích doma i v zahraničí.

Po Desítce s průvodcem

10. května 2024 v 17:22

Jdu, chodím, jedu, běžím. I v květnu zve radnice k prozkoumání městské části. Projít si můžete naučné stezky, projet Prahu 10 na kole i běhat.

Potkani na Chvalském zámku

10. května 2024 v 08:49

Jarní výstava potkanů v prostoru Chvalské stodoly, která se nachází v areálu Chvalského zámku v sobotu 11. května od 10 hodin. Více než 100 potkanů, program pro děti, fotokoutek.

Den pro rodinu v Rajské zahradě, vstup zdarma

10. května 2024 v 08:44

V pondělí 13. května si můžete užít s rodinou v parku Rajská zahrada. Každá rodina dostane herní kartičku s políčky a vydá se na sedm soutěžních stanovišť.

Dvě nové pamětní desky pro oběti z konce druhé světové války

10. května 2024 v 08:16

Praha 4 odhalila dvě pamětní desky, které připomínají dvě oběti z doby Pražského povstání, Jana Faberu a Jiřího Hluchého. Jiřího Hluchého zabili nacisté v místě jeho bydliště, Jana Faberu zastřelili na jeho vlastní zahradě. Desky byly za minulého režimu odstraněny, jsou zřejmě ztraceny, a nyní se...

Další články
Nahoru