Hlavní obsah
Názory a úvahy

Svět tady není proto, abyste se nebáli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavla Matějů

Strašidla moderní doby od Pavly Matějů

„Svět patří těm, kteří se neposerou,“ řekl Charles Bukowski.

Článek

Vladimír Putin utěšuje Rusy, že je vše na frontě v pořádku, dosahují se samá velká vítězství a územní zisky, zatímco Moskvanům obrušují drony pysky. Evropská Unie neváhá ujistit své evropské občany, že má vše v rukou a těžce vydělané peníze a energii schopných lidí posílá jako do loterie na doplatky energií, bydlení a práce a to jen kvůli tomu, že to všechno sama svým diletanským řízením nedokázala zajistit. Jenže každá studna jednou vyschne a co pak?

Agent Fiala, agent šťastné budoucnosti Česka hlásí, že je vše v pořádku, jen kdyby nebyla ČNB zlá, jen kdyby nebyl Putin zlý, jen kdyby nebyl Bůh zlý? A myslíte si, že mají lidé nárok na pěknou budoucnost? Proč by měli? Vše chtějí takové jednoduché, aby tomu porozuměli i ti největší dementi. Režisér novodobé verze seriálu Zaklínač si stěžuje, že musel udělat ústupky a sestříhat děj Zaklínače tak, aby mu porozuměli i jednodušší Američané. A proč jim vycházet vstříc? Víte, kdo se bojí nejvíc? Jsou to ti jednodušší, obyčejní lidé! To je mor lidstva. Pro to, aby se Američané nebáli, museli vytěžit celý svět, ukrást, co se tam dalo, zkazit, co se dalo, pošlapat nádherné hodnoty, kterým nerozuměli, a sami skončili s plastikovým hamburgrem a plastovým obličejem v kině, kde šíří schýzu, strach a hnusné či trapné emoce. Viz ten jejich vytrapněný film o životě Barbie a Kena, na který museli spotřebovat snad všechnu růžovou na světě, která teď chybí lidem na růžové sny a místo toho skončila v plastovém odpadu Hollywoodu.

Další skupinou lidí, kteří se bojí nejvíc, jsou firmy. A ty velké se bojí úplně nejvíc. Zkuste dosáhnout kontaktu s někým z korporátu. CEO se tam někde krčí jako krtci a ne ne je vyhmátnout. Když potřebujete pomoc, linka je obsazena a když takový korporát způsobí problém, neřeší ho, protože toho se bojí, bojí se o svou existenci, a místo toho si najme právníky či PR agentury, kteří za ně strach převezmou, samozřejmě za tučnou sumu, a šíří ho dál do éteru. Strach se totiž neztrácí. Nikam.

A pak jsou ti, kteří veřejně něco představují a vůbec to tak není. Slabošský psychopat Musk, tvář americké CIA, prohlašuje, že trénuje na patetický souboj s druhým tydýtem Cukříkem, tváří Mossadu, tím, že vyhazuje své vlastní děti do vzduchu. Soros, který si hraje na Žida, ačkoliv je z velké části prostě jen očividný Maďar a moron jako poleno, je představitelem demokratické frakce USA, která je natolik demokratická, že chce potlačit jakékoliv jiné názory kdekoliv na světě. Američané už jsou tak zoufalí, že vytáhli na boj s ostatními mimozemšťany, ale pozor, ti už jsou mrtví. Že by vytáhli do boje se zombie mimozemštany v mrazících vozech a nandali to světu? Amíci jsou už každému prostě jen pro smích.

A Zelenský ten troubí do světa, že co světu přinesete, se vám vrátí. Jemu se to také vrátí a žádný dobrák to od pohledu není. A s ním všem, kteří si chtějí ze všech slušných lidí dělat prdel. Prdel si dělejte z plastelíny, akorát vy ji nemáte Saudové a vám podobní, kteří se sjíždíte, spíš se fakt sjíždíte, diskutovat o míru bez míru, viďte?

Není to klec bláznů? Dřív se to dělalo líp, blázni ve středověku v některých místech se soustředili na loď a ta vyplula, vy víte kam, a už o nich nikdo nevěděl. A teď jsou ti duševně vyšinutí všude kolem vás. To je ten pravý svět zombie, Američané to dávají do filmů, ačkoliv někde uvnitř vědí, že svět jimi vytvářený je přesně takový. Zombie svět mrtvolných duchů. Jako třeba ti šlechtici, někdo kdysi pro ně něco udělal a teď už jen sedí ve svých chajdách a vyžírají svět a hrají si na kulturu. Nekrotičtí panáci všude kam se podíváte. A pak má něco nebo někdo žít?!

Třeba ti obyčejní lidé, kteří už několik desítek let tady měli laláč. Sedí doma u svých televizí a plánují výlet do Karibiku, ti se bojí nejvíc. V o co větší pohodě reálně jsou, tím víc nesmyslů si vymýšlí, chimér a han, které šíří do éteru, je neurekum. A tak tu máme velkou skupinu naslouchačů a šiřičů dezinformačních teorií, které jsou opakem informací, které mají lidi uklidnit. Účelem dezinformací je rozsévat svůj strach a malost do éteru. Podívejte se do očí těm, kteří to dělají. Mají v nich takové to úchylné uspokojení z toho vyplývající a zároveň tvář v křeči z úzkosti a strachu, který sami nezvládají. Často ale sami žijí naprosto luxusně navzdory tomu, že si stěžují, že jejich svět ovládají Židé, Ilumináti, UFO, Trump nebo podobné nesmysly.

Svět byl po staletí velmi bezpečný oproti tomu, co vám říkají vědci a historikové. Většina lidí v historii měla na světě laláč. Třeba takoví neandrtálci v Brně a okolí, ano tam byly početné kolonie neandrtálců, nebo ve Francii, jen občas vylezli z jeskyně a něco posbírali okolo, případně ti, kterým říkal Štorch „Lovci mamutů“, ubili nějakého polochcíplého mamuta, který jim spadl do díry. A když byl problém, nechali někoho sežrat, prostě toho, který se pro ně obětoval. Namluvili mu, že se tím dostane do jiné dimenze bytí. A když to na něho neplatilo, tak ho prostě pajcli kamenem. Jak prosté a sprosté!

Ve středověku tu sice bylo spousta špíny ve městech, ale kdy taky ne, podívejte se na dnešní Prahu či jiná města, a lidé trpěli mnohými nemocemi. Ale to přeci dnes trpí taky a zase jinými, které ale vyplývají z toho stejného substrátu. Totiž, že jsou špindíry a mají rádi mentální odpad. Nejde o to, řešit produkci odpadu, která dnes převýšila možnosti přírody, ale spíše o to, řešit producenty mentálního a duchovního odpadu. Ti jsou nejnebezpečnější. Možná někdo takový sedí právě vedle vás a šíří toxické myšlenky do éteru zatímco popíjí Chateau de Bleu a kouří svou dnes padesátou cigaretu. Korekce, elektronickou cigaretu. Ta přeci neškodí, i když je to pořádnej humus.

Co s tím? No budete se muset smířit s tím, že strachu a úzkosti bude ve světě přibývat. Zaměstnanci firem jsou prý podle výzkumu Deloitte v úzkosti, dokonce ti mladí jsou už teď vyhořelí a prý firmy takového zaměstnance po neschopence prostě vyhodí. Návazná terapeutická pomoc je v nedohlednu, terapeuti drazí a ti placení státem prý došli, dokonce prý v Karlovarském kraji nejsou žádní. No aspoň tam mají lázně, taky placené státem. Dnes budou mladí marodi vyhořelí ještě před tím, než se stačili pro něco zapálit. A to je opravdu smutné. Ale zase pak paří v počítačových hrách, tam jsou hrdinové, ale tužku a pero neudrží.

Jaká existuje perspektiva? Žádná. I když něco by se dát dělat dalo. Vraťte se do dob žravých laláčovitých Neandrtálců nebo rozchechtaných Keltů a máte vystaráno. Takže kdo zabere první jeskyni? Hra o Oliheň je v plném proudu! Šup, už máte natrénováno, když je akce v supermarketu máslo za pětibábu, tak se bijete jako lvi, košíky a hubou, prostě jdete nekompromisně do toho. A teď jde o život, o váš pohodový život, o váš krk a záda, jestli toto všechno bude v pohodě, takové pohodě jak jste si vždy představovali. Nenechte to jen tak. Korporáty vás nezachrání, ty se bojí ještě víc než vy. Vlády jsou jen vašim odrazem a zmizí jako když hodíte kámen do řeky, udělá to pár kruhů a nic z toho. A stát, ten přestane stát. Je to jen a jen na vás a na vašem strachu. Jste s ním sami.

Zdroje:

Anketa

Bojím se o svou budoucnost
Ne, bude růžová jako Barbie
0 %
Moc se bojím
13,8 %
To vám nepřiznám, jak to mám
0 %
Těším se na budoucnost, jsem totiž blázen
6,9 %
Budoucnost bude jakou si ji udělám
37,9 %
Budoucnost neovlivním
41,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 29 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz