InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Malý zázrak z výtvarného světa v Obrazárně Želeč

Kurátor Pavel Šmidrkal s Tomášem Bímem (vpravo) v jeho Galerii Ateliér v Dobřichovicích.

Kurátor Pavel Šmidrkal s Tomášem Bímem (vpravo) v jeho Galerii Ateliér v Dobřichovicích.

ŽELEČ - Obrazárně Želeč se podařil malý zázrak. Od včerejška vystavuje velkou kolekci grafik známého výtvarníka, grafika, malíře a ilustrátora Tomáše Bíma. Je to autorova jediná letošní veřejná expozice na území České republiky. Kurátor želečské Obrazárny Špejchar Pavel Šmidrkal navštívil Tomáše Bíma v jeho ateliéru v Dobřichovicích a doslova ho prý umluvil. Podařilo se tak získat pro výstavu i některé práce z výtvarníkova archivu, které existují už jen v jediném exempláři.


Práce Tomáše Bíma jsou rozmístěny v desítkách zemi křížem krážem světem. Ceněný a uznávaný výtvarník zapůjčil do Obrazárny Špejchar Želeč čtyřicet velkých grafických listů z posledních třiceti let tvorby. K jiné výstavě v České republice letos nedal souhlas. 

Výstava nese název LaHodná krajina. Jedním z důvodů je podle Pavla Šmidrkala to, že v krajinách Tomáše Bíma nikdy neprší...

Výstava potrvá do 3. září, Obrazárna Špejchar v Želči na Táborsku je otevřena vždy od pátku do neděle od 10 do 17 hodin. 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace