Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Místo zlepšení přišel pád. Miculyčová ze Skotska medaili nepřiveze

Iveta Miculyčová nenavázala na loňský bronz a na světovém šampionátu ve Skotsku skončila devátá. Česká reprezentantka za svou první jízdu dostala 72,60 bodu. Ve druhé se pokusila skóre vylepšit, po nepovedeném triku ale spadla. Jasně zvítězila domácí Britka Hannah Robertsová. 

"Chtěla jsem předvést salto s protočením řidítek, ale ta se mi sekla o koleno a už jsem padala," popsala česká závodnice svou druhou jízdu, kterou chtěla vylepšit skóre z úvodního vystoupení v parku. Z výšky poměrně tvrdě dopadla právě na své koleno.

"Jsem v pořádku, ale trochu mě pobolívá," dodala Miculyčová, která obhajovala bronz z minulého šampionátu. Cennému kovu ale byla ve Skotsku vzdálená a celkově obsadila deváté místo. "Padají tu opravdu skvělé triky," ocenila talentovaná Češka výkony soupeřek.

Ze zlata se raduje domácí Hannah Robertsová, která porazila všechny soupeřky včetně silných Číňanek, kterých se za ní seřadilo hned celých pět.

Drama nabídl závod mužů, jichž jelo ve finále čtyřiadvacet, zatímco žen dvanáct. Po prvním kole šestý Brit Kieran Reilly zajel fantastickou druhou jízdu a poskočil do čela se známkou 95,80. Po úvodní jízdě až dvacátý Američan Nick Bruce byl po druhém pokusu hned za ním (93,90).

Závěr závodu přerušilo nevlídné počasí, a to ve chvíli, kdy se chystali poslední dva jezdci – obhájce titulu mistra světa Rimu Nakamura z Japonska a olympijský šampion Logan Martin z Austrálie. Po delší odmlce a vysušení dráhy na ni vyjel Nakamura a zařadil se na třetí místo. Martin se blýskl parádní jízdou, ale nakonec zůstal se známkou 95,30 těsně druhý.

Mistrovství světa ve freestyle BMX v Glasgow:

Ženy – park: 1. Robertsová (USA) 91,04, 2. Sun S'-pej 89,10, 3. Čou Chuej-min (obě Čína) 87,90, ...9. Miculyčová 72,60, v kvalifikaci 26. Jalůvková.

Muži – park: 1. Reilly (Brit.) 95,80, 2. Martin (Austr.) 95,30, 3. Bruce (USA) 93,90, ...v kvalifikaci 32. Beran, 35. Habada.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články