Eva z Diskopříběhu

Do role Evy se dostala přes casting. Režisér filmu si mladou blondýnku vybral i přesto, že klasické standardy krásy rozhodně nesplňovala. „Byla jsem tehdy malá, taková šedá myška," uvedl Konečná. Byly to ale její osobitost a nevšední půvab, co zaujalo režiséra Jaroslava Soukupa natolik, že Evu v roce 1987 obsadil do filmu spolu s Rudolfem Hrušínským nejmladším

Role Evy ji ihned katapultovala na vrchol herecké kariéry. Zdálo se, že její slávě a úspěchu nestojí nic v cestě. Mariana však měla o svém životě jinou představu a krátce po natočení filmu se rozhodla hereckou branži opustit. Od hvězdy Diskopříběhu putovala za životem plným lásky a dobrodružství. 

Mariana emigrovala do Německa a poté do Švýcarska. Potkala tam jednoho ze svých životních partnerů. Švýcarského podnikatele, miliardáře, se kterým procestovala celý svět. „Projeli jsme Afriku a navštívili různé ostrovy po celém světě. Pluli jsme na lodích. Byl to dobrý život. Dnes mi to dává perspektivu," uvedla Mariana. 

Po 5 letech společného soužití a nekonečného cestování se Mariana se svým přítelem rozešla a rozhodla se pro návrat na Slovensko. Založila tam základy nového života. 

Životní štěstí

Na Slovensku se Mariana seznámila se svým současným manželem, slovenským ortopedem, za kterého se v roce 2012 provdala. „Byli jsme spolu dlouho před svatbou, náš vztah trvá už 25 let,“ uvedla Konečná. 

Pro více informací se podívejte na toto video: 

Zdroj: Youtube

Herecká kariéra nebyla jedinou cestou, kterou se tehdy 16 letá dívka mohla vydat. Možnosti úspěchu se jí nabízely také ve světě modelingu. V roce 1989 Marianu oslovila agentura Madison Models, která zastupovala například modelku světového formátu Evu Herzigovou. Mariana však do Paříže odmítla odcestovat. 

Dobrovolně se vzdala úspěchu a bohatsví, aby mohla žít život svých snů. Dnes žije ve spokojeném partnerství, má dceru Ninu a jak sama uvedla, rozhodnutí pověsit hereckou kariéru na hřebík rozhodně nelituje. 

Právě obyčejný život bez světel reflektorů ji přinesl to nejvíc, co mohl: Spokojenost a pravou lásku. Od premiéry filmu Discopříběh uplynulo již 36 let. Na kráse to však Marianě nijak neubralo a i dnes je pro ni tato zkušenost milou vzpomínkou. 

Zdroje: www.tvguru.cz, www.idnes.cz, showjanakrause.cz