Hlavní obsah

Německá krajně pravicová AfD školí své mladé v boxu. Na tréninky láká nové členy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kiel

Mládežnická organizace krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) cvičí své členy v bojových sportech. Údajně jde o preventivní sebeobranu kvůli útokům levicových extremistů a násilí jako prostředek politického boje prý strana odmítá, političtí oponenti ale mluví o agresivní radikalizaci.

Foto: Profimedia.cz

Logo AfD a její mládežnické organizace Junge Alternative na mítinku v braniborském Borkwalde

Článek

„Stále častěji dochází k útokům levicových extremistů na německé občany i na politické aktivisty (…) Proto jsme se sešli v Holštýnsku na boxerském tréninku.“ Takový text doprovází snímek sedmi mladíků s boxerskými rukavicemi a rozostřenými obličeji na twitterovém účtu (sociální síť X) organizace Mladá alternativa ve Šlesvicku-Holštýnsku (Junge Alternative Schleswig-Holstein, JA-SH).

Následující text vyzývá další mladé lidi: „Přidejte se k nám!“

Na dotaz listu Bild, jaký je účel takových akcí, JA-SH odpověděla, že se sešli na boxerském tréninku, „aby se dokázali bránit stále častějším útokům levicových radikálů“.

Předseda regionální buňky AfD v nejsevernější spolkové zemi Šlesvicku-Holštýnsku Leif Kulina Bildu tvrdí, že byl nedávno napaden levicovými extremisty vyzbrojenými skleněnými lahvemi a zámky na kola. Podle policejní databáze ovšem Kulina nahlásil policii útok s ublížením na zdraví v květnu 2020.

Poslanec CDU: Jejich agresivita roste

Podle šlesvicko-holštýnského poslance za křesťanské demokraty (CDU) Lukase Kiliana je deklarovaná „sebeobrana“ jen záminkou a ve skutečnosti se AfD stává stále agresivnější. „Zatímco dříve se zveřejňování takových akcí vyhýbali, nyní jim bezostyšně dělají agresivní reklamu,“ upozornil Kilian.

Německá AfD dostávala peníze od Kremlu na to, aby zastavila dodávky zbraní Ukrajině

Válka na Ukrajině

Mladá alternativa byla založena v roce 2013, o šest let později ji Spolkový úřad na ochranu ústavy označil za „podezřelou“ s tím, že organizace zastává ostře protiimigrační a zejména islamofobní postoje.

V roce 2020 regionální buňka Mladé alternativy v Sasku-Anhaltsku sdílela na sociálních sítích skupinovou fotografii svých členů s popiskem „Höckejugend“. Označení spojilo příjmení radikálního člena AfD Björna Höckeho a část názvu mládežnické organizace Hitlerovy NSDAP Hitlerjugend. Organizace později tento záznam odstranila s tím, že prý šlo o „ironickou nadsázku“.

AfD je už druhá. Krajní pravice v Německu dále posiluje

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám