10. srpna 2023 • 09:00

Návrat mámy Wozniacké baví, Vondroušová se nadřela: Je úžasná

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po třech a půl letech se vrací na kurty. Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká v Montrealu zvládla první kolo, pak ovšem narazila na rozjetou wimbledonskou šampionku Markétu Vondroušovou. „Byl to šíleně těžký zápas, ona po tak dlouhé době hraje úžasně. Je to úžasná hráčka,“ líčila rodačka ze Sokolova po vítězství 6:2 a 7:5.



Závan starých dobrých časů přinesla zpět na kurty Caroline Wozniacká. Z tenisového okruhu odešla po Australian Open 2020 a přivedla na svět své dvě děti Olivii a Jamese. 

Jenže Dánka s polskými kořeny se ve třiatřiceti letech vrací ve velkém stylu. Na turnaji WTA 1000 v Montrealu porazila v prvním kole Kimberly Birrellovou jasně dvakrát 6:2.

„Jsem nadšená, že jsem zpátky. Je pro mě taky výjimečné, že tady mám svoji rodinu,“ líčila Wozniacká.

Ve druhém kole prověřila Markétu Vondroušovou a čerstvá šampionka Wimbledonu nedostala od veteránky postup zadarmo. 

Wozniacká se od nepříznivého stavu 2:6 a 0:3 neskutečně zvedla a čtyřmi gamy v řadě udělala ze druhé sady pořádné drama. 

Hrou se očividně bavila a pohodu jí nezkazil ani nepovedený tweener.

Kouč české tenistky Jan Hernych se místy jen nevěřícně usmíval vydařeným kouskům soupeřky, jeho svěřenka k němu na tribunu posílala zlověstné pohledy – takové komplikace si nepředstavovala. 

Dánská hráčka v klíčové chvíli neproměnila brejkbol na 5:3, když Vondroušová díky kvalitnímu servisu srovnala na 4:4. 

Wozniacká následně nedokázala přetavit vedení 5:4 v zisk setu a nasazená devítka třemi hrami v řadě dokázala zápas uzavřít. Zápas plný pestrých a dlouhých výměn trval hodinu a 46 minut. 

„Byl to boj až do konce a úžasný zápas,“ prohlásila Vondroušová, kterou bude ve třetím kole čekat Američanka Coco Gauffová. Nasazená šestka je čerstvou šampionkou z Washingtonu a v jediném vzájemném střetnutí před dvěma lety v Dubaji dokázala Vondroušovou porazit.

Wozniacká se bude připravovat na další podnik v Cincinnati. „Samozřejmě to nedopadlo tak, jak jsem doufala, ale myslím, že ze zápasu si můžu vzít spoustu pozitiv. V některých momentech jsem hrála velmi dobře, ale taky jsem udělala spoustu nevynucených chyb,“ dodala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud