My všichni školou povinní

Jana Janatová, dnes provdaná Havlatová, se narodila 1. března 1968 v Benátkách nad Jizerou. Její jméno neseme v povědomí především díky spojistosti s postavou Jitky Povejšové, kterou ztvárnila v seriálu My všichni školou povinní. 

Její herecký talent nešlo přehlédnout. Jana studovala na Taneční konzervatoři v Praze. Právě během studia se přihlásila na konkurz do seriálu My všichni školou povinní, kam ji režisér Ludvík Ráž vybral pro roli Jitky Povejšové. 

Její herecký projev a nepřehlédnutelný talent jí rychle zajistily místo v dalších rolích a také v srdcích diváků. 

V seriálu Synové a dcery Jakuba skláře ztvárnila roli mladé Terezky Cirklové. I přesto, že se zdálo, že má před sebou slibnou hereckou kariéru, Janatová brzy zvolila jiný směr. Zcela neočekávaně se začala věnovat baletu. 

S hraním skončila

Její talent pro tanec se ukázal být stejně silný jako ten herecký. Stala se sólistkou baletu HD Karlín a členkou taneční skupiny UNO.

Pro více informací se podívejte na toto video: 

Zdroj: Youtube

Pak ale přišel nečekaný zvrat. Úspěšná herečka a tanečnice se stala členkoucírkve Svědků Jehovových. To ji zcela pohltilo. Tento krok znamenal konec Janiny herecké kariéry. Vystoupení na scéně a v záři reflektorů byly v rozporu s její vírou, a tak se rozhodla z umělecké branže odejít.

Od té doby se Janatová věnuje jiným oblastem života. Své štěstí našla především v manželství a mateřství. Spolu se svým manželem Petrem vychovává tři děti. Založila si půjčovnu svatebních a společenských šatů, kde může uplatnit svou kreativitu a smysl pro módu. 

Stala se také kvalifikovanou kosmetičkou, kadeřnicí a vizážistkou a pomáhá ženám cítit se sebevědomě a krásně.

Janatová objevila svou zálibu také v psaní pohádek. Její literární dovednosti se projevily především v pohádce "Prsten sněhového krále", která byla zpracovaná jako audiokniha. 

Právě pohádky určily další směr její kariéry. Jana není pouze jejich autorkou, působí také jako dramaturgyně. Se svou rodinou žije v Xaverově nedaleko Sázavy. I po odchodu z filmové branže je díky svému nadání a houževnatosti nemalou inspirací pro ženy, které mají sny a chtějí si je plnit. 

www.csfd.cz, cs.wikipedia.org, www.csfd.cz