Hynek asi v Žilině přijde o nejhodnotnějšího člena kádru. Vážný zájem je nejen z Eredivisie

Hynek asi v Žilině přijde o nejhodnotnějšího člena kádru. Vážný zájem je nejen z Eredivisie

Žilina by mohla v brzké budoucnosti přijít o svého nejhodnotnějšího hráče, jímž je čerstvě jednadvacetiletý útočník Adrián Kaprálik.

Česká trenérská stopa na Slovensku? Zbyli jen dva!

Ten si udělal na slovenské mapě velké jméno již v rámci uplynulé sezony. Jako první hráč v historii totiž vstřelil čtyři branky slavnému Slovanu Bratislava.

Jeho kouč Vladimír Weiss starší ho chtěl v předposledním přestupovém okně přetáhnout na Tehelné pole, ale jednání nakonec ztroskotala a žádaný mladík zůstal ve službách trenéra Jaroslava Hynka.

Příliš dlouho už by to však platit nemuselo. Podle informací sme.sk zatoužil po osobnosti sedminásobného šampiona nizozemský klub Heerenveen, který už údajně před časem kroužil i okolo opory Banské Bystrice Róberta Polievky.

Tradiční celek z Eredivisie, jenž bude v tomto ročníku obhajovat osmou pozici, má být dokonce ochoten zaplatit až 1,2 milionu eur. Zájemců je však evidentně více...

Podle sportovního manažera MŠK Karola Belaníka klub registruje zájem z několika zemí. "S takovým zájmem o hráče jsem se ještě nesetkal. Není to o mně, ale o tom, jaké nabídky budou na stole," pronesl smířlivým tónem Hynek.

Jistota je zatím pouze jedna. Jelikož má na současné adrese smlouvu už jen do léta příštího roku, Žilina na něm může pěkně vydělat pouze letos v létě.

Předešlou sezonu 2022/2023 zakončil odchovanec Žiliny s bilancí 10 vstřelených branek a 7 gólových asistencí. V novém ročníku slovenské ligy se zatím během 98 odehraných minut neprosadil, nicméně v Evropské konferenční lize dokázal proti belgickému Gentu skórovat v obou duelech.

V národním mužstvu debutovala žilinská desítka v závěru loňského roku, když střídala odcházející legendu Marka Hamšíka. Kdo ví, ale třeba tehdy došlo na výměnu stráží a také on bude jednou kapitánem Slovenska...

Messiho očekávaný debut v MLS se kvůli úspěchům v poháru odkládá a v příštích dvou týdnech k němu nedojde