Ohlédnutí za 29. ročníkem Benátské! s Impulsem. Dorazilo 35 tisíc lidí a více jak padesát kapel a interpretů

29. ročník nejstaršího a největšího českého festivalu Benátská! s Impulsem přitáhl 35 tisíc lidí. Udržel si tak prakticky stejnou návštěvnost jako loňský ročník. Hlavními hvězdami tentokrát byli Richard Müller, No Name, Mirai, Rybičky 48 nebo Jaromír Nohavica. Celkem se během tří dnů na třech stagích představilo přes padesát interpretů a kapel.

„Program se nám letos podařilo sestavit tak, že každý ze tří dnů byl úplně jiný, což jen dokazuje, jak široký záběr máme. Tradiční čtvrteční dárek pro nedočkavé jsme symbolicky pojali jako slovenský večer kdy sedmi tisícům fanouškům zahráli například Richard Müller nebo No Name. Pátek byl nadupaný například díky Mirai a Rybičkám 48, vrcholem sobotního programu bylo vystoupení Jarka Nohavici, kdy z úžasné atmosféry musel mít snad každý husí kůži,“ shrnuje spolumajitel festivalu Petr Pečený.


„Za letošní návštěvu jsme hrozně rádi, většina festivalů se potýká s tím, že fanoušků chodí méně. My jsme vděční za to, že nám lidi udrželi přízeň, a že i přes místy velmi náročné počasí byla návštěva prakticky stejná jako vloni,“
říká ředitel festivalu Pavel Mikez. „Děkujeme všem divákům, uplynulé tři dny byly ohromnou motivací pro další, jubilejní 30. vydání Benátské!,“ doplňuje ho Pečený.

Novinkou letošního ročníku Benátské! s Impulsem byla Adifex Stage, která doplnila hlavní ČEZ Energy Stage a Hudební stan Rádia Impuls. Na ní se během pátku a sobotu vystřídalo 16 kapel, v sobotu ji opanovali mladí interpreti v čele se Sharlotou, Viktorem Sheenem nebo Yzomandiasem. Přípravy 30. ročníku začaly prakticky hned se skončením festivalu, první informace o programu Benátské! s Impulsem pro rok 2024 začnou organizátoři zveřejňovat na přelomu roku.

Foto: Jaroslav Hauer

You may also like...