ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5697 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Soundtrack Poděbrady s Dykem, Lindou či Lubaszenkem a dalšími

0 jsk 11.8.2023

Poslední srpnový víkend patří lázeňské město Poděbrady filmové hudbě. Uskuteční se v něm osmý ročník Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady 2023.

Letošní ročník se rozroste do nových míst. Přibude druhá scéna, kterou pořadatelé zasadili do prostoru zámecké zahrady. Festival navíc poprvé realizuje filmovou scénu pod hlavičkou Cinema City, kde bude promítat filmové tituly s důrazem na jejich hudbu.

„Naším cílem bylo nabídnout návštěvníkům více zábavy, proto v Poděbradech objevujeme nová místa. Při dvou nových scénách stále chceme zachovat program zdarma v lázeňském parku, nicméně zde chceme dát více prostoru novým, nadějným i méně známým interpretům“ říká Michal Dvořák, ředitel festivalu.

Festival bude zahájen ve čtvrtek 24. srpna uvedením filmu Il Boemo s Vojtěchem Dykem v hlavní roli. Vojtěch Dyk tak bude hlavní hvězdou zahajovacího večera. Sobotní večer bude patřit česko-polskému snímku Je třeba zabít Sekala (na foto), který je ověnčen deseti Českými lvy.

„Je to přesně dvacet pět let od jeho premiéry, což pro nás bylo velkým lákadlem. Rádi v Poděbradech přivítáme i tvůrce filmu. Hudbu k tomuto filmu složil polský skladatel Michal Lorenc, který je autorem hudby k více než čtyřiceti filmům a držitelem hned tří Českých lvů za filmovou hudbu,“ uvedl Dvořák.

Unikátní filmové projekce zúčastní hlavní protagonisté, polští herci Olaf Lubaszenko a Bogusław Linda nebo producent filmu Jaroslav Bouček.