Co přinese 33. týden: V Cincinnati bude deset Čechů v čele s loňskou finalistkou Kvitovou a všichni z TOP 10

11. 8. 2023, 13:35
Previews 16
Následující týden nabídne poslední velkou generálku na závěrečný grandslam sezony US Open. Také v americkém Cincinnati budou bojovat muži i ženy a rovněž Western & Southern Open zaštiťuje podniky WTA 1000 a ATP Masters 1000. Včetně kvalifikací bude v akci celkem 10 českých tenistů v čele s loňskou finalistkou Petrou Kvitovou. Přihlášeni jsou všichni z TOP 10 obou žebříčků.
Petra Kvitová (© AFP)

Western & Southern Open

Loňské finále (ženy): Garciaová (Fr.) - Kvitová (ČR) 6:2, 6:4
Loňské finále (muži): Čorič (Chorv.) - Tsitsipas (4-Řec.) 7:6 (7:0), 6:2
Kategorie: WTA 1000 (Non-Mandatory) a ATP Masters 1000
Místo konání: Cincinnati, USA
Povrch: tvrdý
Dotace (ženy): 2.788.468 dolarů
Dotace (muži): 6.600.000 dolarů

Na rozdíl od probíhajícího prestižního podniku v Kanadě se mají představit všichni z TOP 10 obou žebříčků. Nasazenými jedničkami budou lídryně ženského pořadí Iga Šwiateková a lídr mužského hodnocení Carlos Alcaraz. Překvapivý loňský triumf se pokusí obhájit Caroline Garciaová a Borna Čorič. Los hlavní soutěže proběhne už v pátek.

Český tenis bude reprezentovat celkem 10 nadějí. Hlavní los si zahrají loňská finalistka Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková, Karolína Muchová, Karolína Plíšková, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková a Jiří Lehečka. Původně měla v Ohiu startovat také Barbora Strýcová. Účast v hlavní soutěži se budou snažit v kvalifikaci vybojovat Linda Fruhvirtová a Linda Nosková.

Divoké karty jsou rozdány. Volnou vstupenku do hlavní soutěže dostali Bianca Andreescuová, Peyton Stearnsová, Sloane Stephensová, bývalé světové jedničky Venus Williamsová s vracející se Caroline Wozniackou, John Isner, Mackenzie McDonald, Brandon Nakashima a Stan Wawrinka.

Seznam přihlášených: Ženy | Muži

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
tommr
Nasazenými jedničkami budou lídryně ženského pořadí Iga Šwiateková a lídr mužského hodnocení Carlos Alcaraz.

Obvykle se debat okolo prznění českého jazyka neúčastním ale tohle mi nedá. Lídra bych ještě ač nerad akceptoval ale lídryně? Opravdu? smile
Reagovat
petrulinka
Než začneš kritizovat, bylo by fajn o tom něco vědět. Přechýlená podoba lídryně je naprosto v pořádku. Ze slovotvorného hlediska připadá pro tvoření přechýlených podob v úvahu několik přípon. Nejčastěji se v češtině objevuje přípona -ka (manažerka, spisovatelka), ale vzhledem ke shluku souhlásek a k následné obtížné výslovnosti není pro toto slovo vhodná.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ovšem tommr má pravdu zase v tom, že to slovo nezní zrovna libozvučné. Mně třeba evokuje slovo obryně smile Problému se lze vyhnout snadno - ženská jednička žebříčku apod.smile
Reagovat
tommr
nebo prostě "vedoucí ženského pořadí" a našly by se i další vhodnější česká slova ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak tak...

ITF nemá na Brendu proti domácí hráčce stream?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
už naběhl.
Reagovat
Petr_Fisk
Nebo třeba "zodpovědná vedoucí"...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Se mi zdá, že bere tu zodpovědnost až moc vážně smile
Reagovat
Nenela
Souhlasum s Tommrem, ze to zni priserne. Nic by se nestalo, kdyby se to napsalo opisem, treb "vedouci zena svetoveho zebricku"
Reagovat
Otmar
Jasně...dáme tam lídrová, když už to musí být a tak pěkně tomu češtinovi zatopíme.smile
Reagovat
com
Vitezka Cinci je jasna -
byvala vitezka a svetova jednicka Karolina smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Věř v ni a vše ostatní ti bude přidáno!smilesmile
Reagovat
GaelM
Wozniacká smile
Reagovat
com
ta Cinci nevyhrala smilesmile
Reagovat
Nenela
Ale mohla by smile
Reagovat
Holahej
Tyto úspěchy, které získala, byly pro ni jistě fajn, ale byly víceméně "w.o." , takže chlubit se tím neustále je trapné..., např. tenkrát to bylo atypické Cincinnati .., v Ne končila olympiáda v Riu závěrečným ceremoniálem, kde hrála a byla celá tenisová špička, hned následný týden po OH začínalo Cincinnati, kde řada tenistek proto vůbec nepřijela/Petra, aj./, pavouk prořídl i odstoupením, např. nasazené jedničky SW, se kterou měla KP hrát ve třetím kole, tak aklimatizovaná, odpočatá KP hrála s LL, hráčky, které přijely přímo z OH, padaly únavou /Kerber/...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist