Vrba před Libercem: Nejsilnější soupeře máme za sebou, teď se utkáme s mužstvy naší úrovně

Vrba před Libercem: Nejsilnější soupeře máme za sebou, teď se utkáme s mužstvy naší úrovně

Fotbalový Zlín se po náročném dvojutkání se Spartou a se Slavií představí doma proti Liberci. Pro klubový web před utkáním hovořili hlavní trenér Ševců Pavel Vrba se stoperem Jakubem Černínem. Vrba věří, že jeho svěřenci za sebou mají nejtěžší část podzimu, a teď se tak mohou utkat s mužstvy jejich úrovně.

Ačkoliv se zlínští fotbalisté po třech úvodních kolech krčí na předposledním místě ligové tabulky s nulovým ziskem, jejich vystoupení proti pražským “S“ katastrofou neskončila. Jak doma se Spartou, tak v Edenu proti Slavii Zlín prohrál pouze o branku a zaujal poměrně celistvou defenzivou v čele s fantastickým Dostálem. Zlínský brankář si proti Slavii připsal 13 úspěšných zákroků a stal se předmětem obdivu české fotbalové veřejnosti.

Na jihu Moravy tak před domácím utkáním proti Liberci nehledají pouze negativa. “Narazili jsme na Spartu a Slavii. Za sebou tak máme dva nejsilnější soupeře, hlavní kandidáty na titul. Až teď se utkáme s mužstvy naší úrovně, se kterými bychom hlavně v domácím prostředí měli sbírat body,“ prohlásil Vrba pro klubový web. Hlavní trenér Zlína vnímá, že před jeho svěřenci jsou zápasy pravdy. Ševci je dle jeho slov musí zvládnout, aby se odpoutali od posledního místa.

Na jih Moravy dnes přijede soupeř, o kterém toho po třech odehraných kolech příliš nevíme. Avšak i to patří mezi charakteristické znaky Liberce. Severočeši prozatím nasbírali čtyři body. Po úvodní velké výhře proti Baníku stihli zahodit vyhraný zápas v Mladé Boleslavi a o další bod přišli doma proti Bohemians. “Slovan jsem moc hrát neviděl, ale vím, že trenér Kozel vyznává hodně kombinační fotbal, takže to pro nás bude další hodně těžký zápas,“ pokusil se zhodnotit svého příštího soupeře zlínský stoper Černín.

Vzájemná bilance obou soupeřů je poměrně vyrovnaná. Liberec nad Zlínem těsně vede v poměru 14-10-12. Poslední dvě utkání opanoval Slovan při skóre 5:1. Utkání na zlínské Letné je na programu dnes od 15:00.