Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
12. srpna 2023 13:22
Čas čtení 1:10

Průvod Prague Pride začal, účastní se ho zhruba 60 tisíc lidí (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Průvod Prague Pride začal, účastní se ho zhruba 60 tisíc lidí (Aktualizováno)
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

V průvodu nechybí například Ivan Bartoš a Jan Lipavský z Pirátů nebo Vít Rakušan (STAN).

Lidé účastnící se průvodu se od 11:30 scházeli v dolní části Václavského náměstí. Během řazení hrál na stagi DJ Jan Witek, nechyběly stánky, kde si účastníci a účastnice mohli vyrobit svůj last minute transparent do průvodu, podepsat petici za manželství pro všechny nebo se nechat nalíčit v make-up stánku. Čelo průvodu vyrazilo směrem na Letnou po 12:30.

Sexuální orientace není ani ideologie, ani volba

Průvodu Prague Pride se každoročně účastní i politická reprezentace. Svou přítomnost už dříve potvrdili ministři Vít Rakušan (STAN), Ivan Bartoš (Piráti) nebo Jan Lipavský (Piráti). Poslední jmenovaný už na sociální sítě stihl vyvěsit fotografii z čela průvodu, v němž stál společně s bývalým pražským primátorem a spolustraníkem Zdeňkem Hřibem. Fotografii s účastníky a účastnicemi zveřejnila i Olga Richterová (Piráti). 

„Sexuální orientace není ani ideologie, ani volba. A nikdo by kvůli ní neměl být vysmívaný nebo jakkoliv diskriminovaný. To je hlavní sdělení festivalu Prague Pride, který rád podpořím v sobotním průvodu,“napsal už dříve Rakušan. Své zástupce mají v průvodu i mnohé organizace, například Člověk v tísni.

Na bezpečnost a veřejný pořádek v ulicích metropole v souvislosti s Prague Pride dohlíží policie, která také upozornila na možné komplikace v dopravě. Loni se průvodu účastnilo šedesát tisíc lidí a letos organizátoři očekávají ještě vyšší počet. Podle policie je zatím účastníků stejně jako před rokem a akce zatím probíhá bez problémů.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Z Václavského náměstí se dav vydal na Staroměstské náměstí a přes Pařížskou ulici do Letenských sadů až na pláň do Pride Parku s hudebním programem na šesti různých stagích. Chybět nebude hromada stánků nejen s jídlem a pitím. Hlavní událostí bude ve večerních hodinách koncert populární zpěvačky LP.

Celý sobotní program pro tebe Refresher mapuje a brzy se můžeš těšit na reportáž.

Domů
Sdílet
Diskuse