Hlavní obsah

Slavia vydřela výhru a dotáhla se na Spartu, Plzeň vládla. Utrápené Dynamo bez bodu poslední

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po sobotní spanilé jízdě Sparty, která zničila Jablonec 5:1 a remíze Zlína s Libercem (1:1) pokračovala fotbalová Fortuna liga dalšími pěti zápasy. Druhá Slavia se na svého rivala bodově dotáhla, když zvítězila v Mladé Boleslavi 1:0. První výhry se dočkaly Pardubice, které zdolaly Karvinou 2:1, stejným poměrem uspěla i Olomouc proti Teplicím. Výhru slaví Slovácko, které zvítězilo nad domácími Bohemians 1:0. V posledním nedělním zápase vyhrála Plzeň v Českých Budějovicích 5:2, Dynamo tak zůstává jako jediný tým v lize bez bodu poslední.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tijani Mohamed a Mick Van Buren ze Slavie Praha oslavují vítězný gól

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Slavie vstoupili do zápasu na hřišti Mladé Boleslavi s řadou změn a na souhře to bylo znát. Sešívaní měli sice častěji míč na kopačkách, do šancí se však moc nedostávali. Největší možnost měl ve 12. minutě Conrad Wallem, jehož rána však minuta Trmalovu branku. Norský záložník navíc musel na konci poločasu kvůli zdravotním problémům střídat.

Sešívaní ve druhém poločase zvýšili aktivitu a po hodině hry se dočkali. Centr Lukáše Provoda si do vlastní sítě srazil domácí Poulolo. V 72. minutě mohl dát českým vicemistrům jistotu Van Buren, toho však v obrovské šanci vychytal parádním zákrokem Trmal. Slávisté již těsné vedení udrželi, připsali si čtvrtou výhru v sezoně a dotáhli se na první Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tijani a Van Burren se radují z brank

Bohemians padli se Slováckem

Fotbalisté Bohemians začali duel proti Slovácku aktivně, pokusy Dostála a Puškáče však mezi tyče hostující branky nezamířily. Stejně se vedlo po půlhodině hry Matouškovi, Hůlku pro změnu vychytal pohotový Heča. A Klokani za neproměněné šance zaplatili v nastavení prvního poločasu, kdy se k odraženému míči dostal Stanislav Hofmann a poslal Slovácko do vedení.

Pražané mohli dosáhnout na vyrovnání po hodině hry, Köstlovu ránu však reflexivním zákrokem vytáhl Heča. Domácí se branky dočkali tři minuty před koncem, Kovaříkova branka však byla po konzultaci s VAR pro ofsajd odvolána. Hosté tak těsné vedení udrželi a připsali si tak druhou výhru v sezoně.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva Martin Dostál z Bohemians a Kim Sung-pin ze Slovácka.

Pardubice poprvé vítězně

Pardubice začaly svou touhu po první výhře v novém ročníku naplňovat v 39. minutě, kdy obranu Karviné překonal hlavičkou z bezprostřední blízkosti po Černého centru Tischler. Hosté se vyrovnání dočkali ve třetí minutě nastavení prvního poločasu, Bederkova trefa však byla pro přezkoumání videem pro ofsajd odvolána.

Karviná mohla vyrovnat v 52. minutě, rána Akinyemiho z hranice pokutového území však skončila jen na tyči Budinského branky. A pro hosty bylo ještě hůře o tři minuty později, když Jakub Matoušek s klidnou hlavou obešel Ciupa a do prázdné branky zvýšil na 2:0.

V 73. minutě se prosadil i Ladislav Krobot, jeho branka však nebyla pro ofsajd uznána. Karviná se prosadila až ve 4. minutě nastavení, kdy se domácí Halinský smolně trefil do vlastní sítě. Pardubickým to však radost nezkazilo, po výhře 2:1 si připsali první výhru v sezoně.

Foto: David Taneček, ČTK

Emil Tischler z Pardubic oslavuje gól.

Olomouc si poradila s Teplicemi

Z opatrného a nudného prvního poločasu zápasu mezi Olomoucí a Teplicemi vybočil jen moment z 34. minuty zápasu, kdy se trefil Lukáš Juliš, jeho branka však nebyla pro ofsajd uznána. Gólový účet zápasu tak otevřel až v 55. minutě Jan Vodháněl, který ranou ze střední vzdálenosti překonal Grigara a poslal Olomouc do vedení.

Skláři na úvodní branku dokázali reagovat v 72. minutě, kdy se k odraženému míči dostal Krsmanovič a prostřelil Macíka. Hosté se však z vyrovnání radovali jen tři minuty, když si dal smolný vlastní gól Chaloupek. Tepličtí již reagovat nedokázali, Olomouc si tak připsala tři body za výhru 2:1.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Jan Vodháněl z Olomouce, Jakub Hora z Teplic, brankář Tomáš Grigar z Teplic.

Dynamo proti Plzni bez šance

Proč jsou České Budějovice na dně tabulky bez jediného bodu, potvrdily v zápase s hostující Plzní hned úvodní minuty. Už v 8. minutě využil vysokého postavení domácího brankáře Janáčka Ibrahim Traoré, který zhruba ze 40 metrů jihočeského gólmana parádním pokusem překonal.

A pro domácí bylo ještě hůř už o tři minuty později, kdy se krásnou střelou do šibenice prezentoval Pavel Šulc a hosté vedli už o dvě branky. Tápající Dynamo vysvobodil v nastavení prvního poločasu Jakub Hora, který využil po Hejdově ruce pokutový kop a snížil na 1:2.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Patrik Hellebrand z Českých Budějovic, Rafiu Durosinmi z Plzně a Jakub Hora z Českých Budějovic

O naději na případné vyrovnání přišli domácí hned v první minutě druhého poločasu, když se prosadil střelou zevnitř pokutového území Pavel Bucha a vrátil Viktorce dvoubrankový náskok. Jihočeši však zápas nezabalili. Adediran trefil v 67. minutě ve velké šanci jen tyč Staňkovy branky.

O pět minut později toho domácí litovali, když čtvrtý gól přidal hlavou znovu Pavel Šulc a zvýšil už na 4:1. O dvě minuty využil lehkovážnosti favorita Pavel Osmančík a dorážkou lehce zdramatizoval závěr utkání. Západočeši však již žádné další komplikace nepřipustili. V nastavení dokonal z pokutového kopu hattrick Pavel Šulc a završil skóre na konečných 5:2.

Program 4. ligového kola
Sobota
Ostrava - Hradec Králové 2:0
Zlín - Liberec 1:1
Jablonec - Sparta 1:5
Neděle
Olomouc - Teplice 2:1
Branky: 55. Vodháněl, 75. Chaloupek vlastní - 72. Krsmanovič
Bohemians - Slovácko 0:1
Branka: 45.+3 Hofmann
Pardubice - Karviná 2:1
Branky: 39. Tischler, 55. Matoušek - Halinský (vl.)
Mladá Boleslav - Slavia 0:1
Branka: 59. Poulolo (vl.)
České Budějovice - Plzeň 2:5
Branka: 45.+3. Hora, 74 Osmančík - 8. Traore, 11., 72. a 90.+1 Šulc, 46. Bucha

Reklama

Související témata: