Cody Evans se inspiroval místními fotografy Davem Sandfordem a Trevorem Pottlebergem a vyzbrojen fotoaparátem Nikon Z9 a objektivem 200-500 mm se vydal na misi s cílem zachytit nepolapitelnou vlnu. K vytvoření největších vln na severním pobřeží přispělo jedinečné uspořádání mola na pláži Port Stanley, které způsobuje nárazy vody do přicházejících vln.

Snaha o perfektní záběr

Evans vypráví o svém důsledném postupu: „Byl jsem tam dva dny a pořídil jsem přes 10 000 fotografií. K jezeru obvykle jezdím za tímto účelem ve větrných dnech a snažím se o to již několik let." Navzdory náročnosti mrazivých teplot a prudkého větru Evans vytrval, dokonce vydržel i nepříjemné omrzliny kvůli zapomenutým rukavicím.

Zajímavé je, že podobný úkaz zachytil fotograf Dave Sandford na stejné ontarijské pláži již v roce 2016 a vzbudil tím celosvětovou pozornost. Přírodní zázrak, kdy vlny vytvářejí výrazné tvary podobné lidským, je důkazem krásy a nepředvídatelnosti přírody.

Podívejte se na jedinečný záběr:

Zdroj: Youtube

Poseidonova tvář se vynořila z hlubin

Evansovo odhodlání a pečlivé načasování se ukázaly jako klíčové pro zachycení dokonalého záběru. Svou metodu popisuje slovy: „Pozoroval jsem vodu, a když jsem viděl, že se vlny srazí, prostě jsem udělal sérii snímků." Pomocí rychlých sériových snímků svého fotoaparátu se mu podařilo zmrazit dynamickou sekvenci srážky vln a vznikl tak vysněný a ohromující záběr.

I když je vzhled vln zcela dílem přírody, výzva spočívala v Evansově schopnosti zachytit tento prchavý okamžik.

Třídit množství snímků byl nemalý úkol, ale odměna byla nepopiratelná. Výsledný obraz, připomínající Poseidonův hněv vystupující z hlubin, vystihuje syrovou sílu a umělost přírody.

Evansovo odhodlání zachytit tyto úchvatné okamžiky slouží jako připomínka toho, že nejpozoruhodnější aspekty našeho světa často vyžadují vytrvalost a trpělivost. Úchvatná fotografie je svědectvím o kráse, která se může objevit, když je člověk naladěný na rytmus přírody a je ochotný odvážně čelit jejím živlům.

Populární fotografie Poseidonovy tváře je tedy kombinací díla přírody a člověka.

Zdroje: lakeerieliving.com, www.cp24.com, www.diyphotography.net