Estonec a Lotyš! Jihlava hlásí posily, v budoucnu mají být lídry

Patriks Ozols | Foto: Raimonds Volonts, sportazinas.com

Prvoligová Jihlava lovila v zahraničí: získala lotyšského reprezentačního obránce Patrikse Ozolse a talentovaného estonského útočníka Maxima Burkova.

Dvaadvacetiletý Ozols loni působil ve slovenském Trenčíně, kde ve 39 zápasech získal pět bodů (2+3). Předtím stabilně nastupoval v KHL za rodnou Rigu, zúčastnil se dokonce posledních olympijských her v Pekingu.

Navzdory složité situaci, kdy musí odehrát zápasy v azylu, tedy Jihlava v Ozolsovi získává zvučnou akvizici. „Potřebovali jsme posílit obranu. A Patriks bude posilou, která nám výrazně pomůže," věří jihlavský jednatel Bedřich Ščerban.

Ozols podepsal v Jihlavě rovnou dvouletý kontrakt, navíc s roční opcí. „Začínáme budovat tým s výhledem na novou arénu a na naše ambice. Patriks nám tam zapadá,“ uvedl Ščerban pro web hcdukla.cz. 

„Začínáme budovat tým s výhledem na novou arénu a na naše ambice."

Budoucí tváří týmu může být i druhá nová posila: teprve sedmnáctiletý Maxim Burkov. V domácí estonské lize udivoval na svůj věk neuvěřitelnou produktivitou – loni se blýskl 38 body v 21 utkáních.

Pověst největší estonské naděje současnosti potvrzoval i na mezinárodní scéně. „Je to velký talent, ale je mladý a poprvé bude mimo svou rodnou zemi a bez rodičů," uvědomuje si Ščerban. „Získali jsme práva na mimořádný talent a potřebujeme ho rozvíjet a postarat se o něj."

„Získali jsme práva na mimořádný talent a potřebujeme ho rozvíjet a postarat se o něj."

Na Ozolse i Burkova vlastní Dukla přímo hráčská práva. „Společně by s našimi kluky z juniorky Chvátalem, Maláčem, Jungwirthem, Vovsíkem a řadou dalších, nerad bych na někoho zapomněl, měli za dva roky tvořit velmi silný tým,“ doufá Ščerban v zářivou budoucnost jihlavského hokeje.

Aktuální soupiska HC Dukla Jihlava

Brankáři: Adam Beran, Filip Maláč.

Obránci: Vlastimil Bilčík, Lukáš Číhal, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Marek Chvátal, Fabien Kočí, Daniel Kolář, David Vala, Štěpán Dudycha, Matěj Vovsík, Patriks Ozols.

Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Tomáš Čachotský, Tobiáš Handl, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Jonáš Jungwirth, Tomáš Křehlík, Erik Meluzín, Jan Berger, Radek Pořízek, Otakar Šik, Marek Tecl, David Bartoš, Šimon Jelínek, David Straka, Adam Rauš, Šimon Báťa, Marcel Štefančík, Maxim Burkov.

Maxim Burkov

Maxim Burkov | Foto: iihf.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz