Jedna z největších technologických společností v Česku mění po mnoha letech nejvyšší vedení. Pozici generální ředitelky společnosti HP pro Česko, Slovensko a Maďarsko nově zastává Kateřina Barbier, která ve funkci vystřídala dlouholetou šéfku Eriku Lindauerovou.

Lindauerová, pravidelná účastnice našeho žebříčku Nejvlivnějších žen Česka i letošního výběru Forbes Woman Fintech, se posouvá do vyšších struktur evropského vedení společnosti: postoupila na post generální ředitelky HP pro region střední a východní Evropy, zahrnující jedenáct zemí včetně Polska, Rumunska, Chorvatska nebo Řecka.

Kateřina Barbier naposledy působila jako generální ředitelka francouzské nadnárodní společnosti Legrand pro Česko a Slovensko.

Do HP se po letech vrací – působila tu s roční pauzou od roku 2005, kdy vedla mimo jiné týmy výpočetní techniky pro střední a východní Evropu a Izrael nebo středoevropský prodej specializovaných produktů, především pro Německo, Rakousko a Švýcarsko.

„Vracím se do známého prostředí a věřím, že plynule navážu na skvělou práci Eriky v kooperaci se silnými a stabilními lokálními týmy,“ komentuje Barbier svůj návrat.