Na 164 km z Kjellerupu do Silkeborgu čekalo pouhých 1474 výškových metrů. Velký zájem o pobyt v úniku vyústil do sedmičlenné skupiny, v níž převažovaly dresy kontinentálních týmů. Nebýt Brita Stewarta z Boltonu, mohla to být čistě dánská záležitost.

Dva borci na úniku vydělali nejvíc. Julius Johansen z výběru Dánska, který v civilu jezdí za Intermarché, se soustředil na rychlostní prémie a díky bonifikacím a náskoku se na chvíli dostal do virtuálního čela průběžné klasifikace. Frederik Jensen z domácího BHS se zase soustředil na vrchařské prémie a to tak úspěšně, že si po etapě oblékl trikot nejlepšího v této soutěži.

O včasné dojetí uprchlíků se postarali především jezdci Lidl-Trek. V předposledním stoupání zaútočil mohutně Mads Pedersen, ale ne natolik mohutně, aby z toho něco podstatného vytěžil. Na zadním kole mu uviseli soupeři z Uno-X, jedoucí na průběžného lídra Sorena Waerenskjolda, a Quick Stepu, kteří potřebovali dovézt do spurtu Fabia Jakobsena. Takže jakmile Pedersen chtěl vystřídat, bylo ticho po pěšině.

V posledním stoupání do toho znovu šli závodníci Lidl-Trek, ale tentokrát si Pedersena osobně pohlídal Waerenskjold, který následně omylem všem poodjel a vypadalo to, že kdyby chtěl, měl šanci zopakovat včerejšek. Ale nechtěl a nejspíš věděl, co dělá. Na konci bral druhé místo za Jakobsenem, a uhájil tak modrý dres vedoucího závodníka.

Matyáš Kopecký po včerejším 13. dnes dokončil na 9. místě a stejná příčka mu patří i v průběžné klasifikaci.