Vondroušová i Muchová postoupily na turnaji v Cincinnati do osmifinále, Kvitová hraje s Noskovou

Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová a také finalistka Roland Garros Karolína Muchová jsou v osmifinále turnaje v Cincinnati. Vondroušová porazila ruskou tenistku Anastasiji Potapovovou 6:4, 6:2, Muchová po dvou a půl hodinách zdolala Chorvatku Petru Martičovou 6:3, 3:6 a 6:3.

Cincinnati (Aktualizováno: 23:12 16. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Profimedia

Vondroušová přípravný turnaj v Ohiu před newyorským grandslamem začala výhrou nad krajankou Kateřinou Siniakovou a také druhý zápas zvládla ve dvou setech. S Potapovovou si poradila za 72 minut, využila šest brejkbolů z jedenácti a vrátila jí letošní porážku z únorového semifinále v Linci.

Ve středu prošla do 3. kola, které po triumfu na londýnské trávě bylo pro ni konečnou před pěti dny na betonu v Montrealu. Její příští soupeřkou bude bývalá šampionka US Open Američanka Sloane Stephensová.

Muchová s Martičovou bojovala dvě a půl hodiny. Mečbol měla už za stavu 5:2, ale zápas ukončila o game později při vlastním servisu čistou hrou. Její další soupeřkou bude nasazená osmička Maria Sakkariová z Řecka.

V Cincinnati nyní hrají Petra Kvitová proti Lindě Noskové a představit by se měla i Marie Bouzková. Jediný game ztratila světová jednička Polka Iga Šwiateková, stejně jako v minulém týdnu si poradila s Danielle Collinsovou, s níž přitom na předchozím turnaji v Montrealu bojovala tři sety.

Jen tři dny po zisku premiérové trofeje Masters dohrál Jannik Sinner. Osmý nasazený Ital, jenž v neděli slavil životní úspěch v Torontu, nestačil v den 22. narozenin na Dušana Lajoviče a srbskému tenistovi podlehl 4:6, 6:7.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme