Sobota 11. května 2024
Svátek slaví Svatava, zítra Pankrác
Oblačno 20°C

Největší faux pas u nošení kabelek? Těmto čtyřem se vyhněte velkým obloukem!

Video se připravuje ...
4 největší kabelkové chyby: neděláte je také?
VIDEO: Videoredakce ženských webů
17. srpna 2023 | 06:00

Kabelka či boty jsou často podceňovanými doplňky. Stejně tak, jako jejich správná volba nás může povznést do módních výšin, tak nás může jejich neblahý výběr dostat na dno módního pekla. Co by se nám při nošení kabelek rozhodně nemělo stát? Na to jsme se zeptaly designérky Lucie Kalousové, která stojí za módní značkou Patrick Poppet.

Na velikosti záleží

Velikost samotné kabelky nevhodně zvolená vzhledem k určité události je tím největším módním pochybením. Stejně tak jako velká shopper bag nepatří na události ve večerních hodinách, jako jsou plesy, divadla, ale i veškeré večírky, je pak absolutním prohřeškem batoh, což nám potvrdila i majitelka značky luxusních kabelek Patrick Poppet. „Batoh k šatům nebo na nějakou událost, jako jsou svatba, večírek, o plesu ani nehovořím, je opravdu to největší faux pas. Na plesu by to bylo úplně špatně, ale chápu, že je praktickou záležitostí. Přece jen bych k němu vzala alespoň nějakou malou kabelku, abych případně onen batoh mohla odložit a chodit jen s malým doplňkem,“ uzavírá v detailu designérka.

Nejen čisté nehty či boty jsou naší vizitkou

Dalším velmi častým pochybením je časem omšelá, dosti popraskaná nekvalitní kabelka z koženky. Protože stejně tak, jako dbáme třeba na upravené nehty či čistou obuv, by i ona měla být v perfektní kondici. „Neznačí to zkrátka nic pěkného, s koženkovou kabelkou, která je rozpraskaná nebo má odrbané rohy, neuděláte dobrý dojem,“ říká designérka a radí investovat raději do kvalitních materiálů.

„Koženka je neekologická, neekonomická, můžete ji vlastně kupovat zase znovu, protože po pár nošeních nebo po nějakých týdnech se vám zničí,“ řekla exkluzivně pro Blesk pro ženy Lucie Kalousová.

Trendy kabelky za výhodné ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na jaké další módní chyby byste měla dočista zapomenout? To se dozvíte v úvodním rozhovoru!

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová