Nejlepší střelci druhé ligy? S favoritem Řezníčkem drží krok už jen sparťanská naděje a jihlavský klenot

Nejlepší střelci druhé ligy? S favoritem Řezníčkem drží krok už jen sparťanská naděje a jihlavský klenot

Letošní závod o nejlepšího kanonýra druhé nejvyšší tuzemské soutěže by mohl být velmi zajímavý. Minimálně třikrát už se v úvodních pěti kolech radovalo z gólového zápisu hned 14 hráčů.

V Praze se po 25 letech opět zjevilo jméno Németh. Syn slovenské legendy vyměnil Slovan Bratislava za Slavii

Najdete mezi nimi například kroměřížského mladíka Jakuba Dočkala, jemuž stačilo na tři trefy pouhých 101 minut, údernou dvojici z ambiciózní Dukly Lukáše Matějku s Jakubem Zeronikem či mimořádně ostříleného žižkovského střelce Radka Voltra, jemuž se střelecky dařilo již v ČFL.

Na nejlepší sedmičku, do níž patří autoři pěti, respektive čtyř přesných zásahů, však zatím nikdo z výše jmenovaných nemá.

V čele jsou v tuto chvíli tři střelci, kteří si udržují lichotivý průměr gólu na utkání, a sice Jakub Řezníček ze Zbrojovky, Lukáš Fila z Jihlavy a Tomáš Schánělec z rezervy Sparty. Nejmenší minutáž má devatenáctiletý objev z Vysočiny, jenž dosud odehrál pod koučem Davidem Oulehlou "jen" 365 minut a průměrně tak udeří každých 73 minut.

Podceňovat však nejde ani čtyřgólový čtyřlístek Štěpán Šebrle, Filip Firbacher, Bojan Dordič a Ebrima Singhateh. Na bilanci prvních dvou zmíněných je zajímavé to, že mají za sebou jen 282, potažmo 249 minut a také oni jsou tedy v novém ročníku druhé ligy velmi produktivní a mají nakročeno k průlomovým sezonám.

Dosavadním maximem jednadvacetiletého forvarda Varnsdorfu bylo sedm branek z jeho chrudimské éry, o rok mladší středopolař z dejvické Julisky, jenž figuroval v základu Petra Rady pouze čtyřikrát, už si stanovil nový osobní rekord nyní. Až doposud totiž byly jeho maximem dvě trefy za sezonu.

Střelecká tabulka F:NL po úvodních pěti kolech:

5 - Tomáš Schánělec (Sparta B)
5 - Lukáš Fila (Jihlava)
5 - Jakub Řezníček (Zbrojovka)
4 - Štěpán Šebrl (Dukla)
4 - Filip Firbacher (Varnsdorf)
4 - Borjan Dordič (Táborsko)
4 - Ebrima Singhateh (Vlašim)

Semafor F:NL: Famózní Jihlava, střelec ze Slavie a týmy bez výhry