QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zmrzlinu neustále vyvíjím, chci dopřát Plzeňanům tu nejkvalitnější, říká zmrzlinář Martin Strnad

17.08.2023 11:55

Na Americké třídě v Plzni se nachází ráj všech milovníků zmrzliny Campione Gelato. Pod rukama sympatického zmrzlináře Martina Strnada tu vznikají nejrůznější dobroty. Věděli jste, že si řemeslnou zmrzlinu Campione Gelato můžete objednat až domů nebo do kanceláře?

Campione Gelato (4)
Campione Gelato (4)Campione Gelato (2)Campione Gelato (1)Campione Gelato (3)Campione Gelato (5)Campione Gelato (1)Campione Gelato (5)

Campione Gelato je vyhledávaným místem nejen pro kvalitu a poctivost zmrzliny, ale i pro pestrou nabídku, která uspokojí snad úplně každého. Osvěžit se zde vynikající zmrzlinou totiž mohou i alergici, vegani, dokonce i ty nejrozmazlenější jazýčky. Nově si můžete zmrzlinu objednat až k vám domů.

„Zmrzlinu, kterou u nás v nabídce naleznete, vyrábím od základu. Nejsou v ní žádná průmyslová barviva, aromata ani stabilizátory nebo emulgátory. Pro základní řadu zmrzlin používám poctivé farmářské mléko. Každou jednu zmrzlinu sestavuji řemeslným způsobem, tedy ručně,“ říká zmrzlinář Martin Strnad, majitel Campione Gelato.

Na zmrzlině si v Campione Gelato pochutnají i diabetici nebo vegani. „Většinou se veganům nabízí sorbety, chtěl jsem ale víc, a tak jsem vyvinul svoji recepturu na krémové veganské zmrzliny, která má základ z veganského mléka nebo šlehačky,“ vysvětluje. „Já sám vegan nejsem, hledal jsem ale ideální chuť i složení a dokud zmrzlina nechutnala mně, nedal jsem ji do prodeje,“ říká se smíchem zmrzlinář.

Nabídka zmrzlin je v Campione Gelato na Americké v Plzni opravu široká. Sorbety i zmrzliny jsou vyráběny v návaznosti na sezonu a většinou z tuzemských surovin. Aktuálně na pultu naleznete například levandulovou příchuť. Nejoblíbenější je dle Martina Strnada zmrzlina s názvem Drobenkový koláč, kterou kvůli velké poptávce naleznete v nabídce prakticky denně.

„U zákazníků vede tvarohová, pistáciová, asi nejoblíbenější je ale zmrzlina Drobenkový koláč, ve které jsou domácí povidla, ty si sami vyrábíme. Drobenka je bezlepková z kokosové nebo mandlové mouky a chuť perfektně zjemňuje a vyvažuje farmářský tvaroh,“ popisuje zmrzlinu Martin Strnad.

Pro ty nejmlsnější jazýčky a zvědavce vznikla řada prémiových zmrzlin Zigolo - italsky strnad. Vždy v nabídce naleznete alespoň jednu příchuť s tímto označením. „Aktuálně nabízíme zmrzlinu z Bronte pistácií. Zákazníci u nás tak mohou ochutnat zmrzlinu, která je vyrobena z těch nejluxusnějších surovin,“ představuje novou řadu Zigolo majitel Campione Gelato.

Dostali jste na zmrzlinu z Campione Gelato chuť, ale nemůžete se trhnout z práce? Chcete si vychutnat zmrzlinu v pohodlí domova nebo překvapit návštěvu vynikajícím mrazivým dezertem? Pak pro vás máme dobrou zprávu, na portálu zmrzni.cz si řemeslnou zmrzlinu můžete objednat a do 30 minut si na ní pochutnat!

„Nový projekt zmrzni.cz jsem vymyslel hlavně pro zákazníky, kteří nemají z nejrůznějších důvodů čas si pro zmrzlinu přijít osobně,“ říká Martin Strnad. „Myslel jsem i na ty, kteří se v centru pohybují, ale spěchají například na autobus. Na zmrzni.cz je možné zmrzlinu objednat nejen na rozvoz, ale i k vyzvednutí. Stačí si objednat, zastavit se u našeho okénka, vzít připravený box zmrzliny a běžet zase dál,“ dodává s úsměvem.

Pro Martina Strnada jsou zákazníci na prvním místě, na kvalitě a složení zmrzliny si zakládá. O tom vypovídá i jeho snaha neustále se zlepšovat. „Dlouho jsem recepturu vylepšoval. Když jsem někde ochutnal zmrzlinu a chutnala mi víc než ta moje, chtěl jsem být lepší. Už jsem díky tomu snědl opravdu hodně zmrzliny,“ směje se plzeňský zmrzlinář.

„Zmrzlinu neustále vyvíjím, šlapu si svoji cestu, snažím se najít ten ideální balanc mezi obsahem cukru a tuku. Zmrzlina by totiž dle mého měla být osvěžující a člověk by měl mít chuť dát si další kopeček,“ říká Martin Strnad, majitel Campione Gelato. „Někdy jde jen o detaily, ale i ty je třeba vychytat. Chci dopřát Plzeňanům tu nejkvalitnější zmrzlinu.“

Vynikající řemeslnou zmrzlinu Campione Gelato naleznete v Plzni na adrese Americká 507/31 přímo u zastávky trolejbusu Mrakodrap - směr Klatovská třída.

Foto Campione Gelato

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24