Patrick Swayze - Johnny Castle

Smutný osud amerického herce Patricka Swayzeho málokomu uniknul, 14. září 2009 zemřel na rakovinu slinivky. Předtím stihnul natočit desítky filmů, ale pro ženy jsou ty jeho stěžejní právě Hříšný tanec a Duch, který by dokázal rozbrečet i skálu. Bylo mu 57 let, letos v srpnu by přitom oslavil 71. narozeniny. Nemoc se na něm podepsala a jeho vzhled krasavce i svalnaté tělo si vzala s sebou.

Zdroj: Youtube

Jennifer Grey - Frances Houseman

Pro Baby se stal zásadní rolí právě film Hříšný tanec a dost možná to bude i jediný film, ve kterém si nyní třiašedesátiletou herečku vybavíte. Nebo jste jiného názoru? Přestože jsem ten kasovní trhák, kde zazněla věta ”Přinesla jsem meloun” viděla nepočítaně, až teď jsem například zjistila, že se mihla i v seriálu Přátelé (ten jsem rovněž viděla mnohokrát) jako Mindy, sestra Rachel. I to svědčí o tom, že ji zkrátka máme otisknutou jako herečku jedné role. Už i její matka byla tanečnice a ona se odmala věnovala baletu. Vidět jste ji mohli v 70. letech tančit v reklamě na Dr. Peppera. I ve svém věku vypadá stále dobře.

Cynthia Rhodes - Penny Johnson

Tanečnice, která přišla do jiného stavu s číšníkem z personálu, a tím se její práce v oblíbeném letovisku pro americké pracháče značně zkomplikovala. Spíš než jako herečka se zařadila jako tanečnice. Do záře reflektorů se dostala díky roli v pokračování Horečky sobotní noci, mrštné tělo předvedla ve snímku Flashdance. Po Hříšném tanci natočila už jen film ve stylu Indiana Jonese a následně se stáhla, aby mohla pečovat o rodinu a děti.

Kelly Bishop - Marjorie Houseman

Kelly Bishop snila o kariéře baletky, což se jí také podařilo. Před kamerou jí ovšem nejčastěji připadla role matky. Jinak tomu nebylo v Hříšném tanci nebo v tolik populárním seriálu Gilmorova děvčata. Herečce už bude 80 let.

Jerry Orbach - Dr. Jake Houseman

Přísný otec, který má pro svou dceru jasně naplánovanou budoucnost. Je mu jedno, zda se její sny liší. Nakonec ovšem přizná svoji chybu a polidští, i to nás neustále dojímá na konci kultovního filmu. Herec Jerry Orbach zemřel v prosinci 2004 na rakovinu prostaty, s níž bojoval několik let. Vidět jste ho mohli též v seriálu Zákon a pořádek.

Jane Brucker - Lisa Houseman

Protivná, naivní a děsně netalentovaná byla Babyina sestra Lisa. Její pěvecký a taneční výkon by byl hoden hvězdné pěchoty. Po Hříšném tanci přišlo pár malých roliček, ale nakonec místo u herectví skončila u psaní scénářů.

Max Cantor - Robbie Gould

Floutek Robbie, jehož koníčkem bylo motat ženským hlavy. Jeho filmografie i životopis jsou velmi krátké, pouhé čtyři roky po uvedení snímku Hříšný tanec totiž zemřel na předávkování heroinem. Předtím si stihnul zahrát ještě ve filmu Fear, Anxiety & Depression.

Zdroj: iGlanc.cz, ČSFD, DK, Movie Web

Související články