Česká reprezentační gólmanka si plní sen. Bude chytat v anglické lize

Přidat na Seznam.cz

Vladimír Coufal s Tomášem Součkem už nebudou českými „sirotky“ v anglickém fotbale. Z Paris St. Germain přestupuje do Tottenhamu gólmanka Barbora Votíková. Reprezentační brankářka podepsala s „Kohouty“ dvouletou smlouvu.

„Abych byla upřímná, čekala jsem na tenhle okamžik už několik měsíců. Konečně jsem tady. Tottenham pro mě bude velkou zkušeností a novou výzvou, po které jsem dlouho toužila,“ uvedla 26letá gólmanka na internetových stránkách anglického klubu.

Tottenham s ní počítá jako s gólmanskou jedničkou, i proto dostala dres s číslem jedna. „Anglická liga je centrem ženského fotbalu, jsem šťastná, že budu její součástí. Je pro mě velká čest, že budu moct zanechat v anglické lize českou stopu,“ podotkla Votíková, pro kterou bylo angažmá v Premier League velkým snem.

Odchovankyně slávistického klubu přestoupila v roce 2021 do pařížského klubu, kde však v druhé sezoně dlouhodobě marodila s přetrženým vazem v koleni. Přesto plzeňská rodačka nedá na svůj bývalý klub dopustit. „Kapitola PSG je uzavřena. Jsem šťastná, že jsem dostala šanci být součástí tak velkého klubu a být na hřišti s tak skvělými hráčkami. Chci poděkovat všem fanouškům za nezapomenutelné večery v Parku princů. Bylo mi ctí nosit tento dres,“ napsala Votíková na svůj Instagram.

Zdroj: redakce, tottenhamhotspurs.com, Instagram