Silné bouřky zranily v Bavorsku několik lidí, v Rakousku se pohřešuje vodák

foto Bouřka nad jezerem Tepmlin v Postupimi, 17. srpna 2023.

Norimberk (Německo)/Vídeň - Silné bouřky zranily ve čtvrtek večer několik lidí v německé spolkové zemi Bavorsko. V západním Rakousku se po průtrži mračen pohřešuje vodák. Informovala o tom dnes agentura DPA.

Policie v Norimberku uvedla, že přijala stovky telefonátů od lidí v tísni. Zatopeno bylo mnoho sklepů a podzemních garáží a také několik podchodů. Podle německé meteorologické služby DWD spadlo v Norimberku jen mezi šestou a sedmou hodinou večerní 47 litrů na metr čtvereční.

Podobná situace panovala kvůli bouřkám také v regionu Horní Franky u českých hranic, kde utrpělo zranění několik lidí. Hasiči zde museli čerpat vodu ze sklepů či odstraňovat popadané stromy.

V Thurnau u Bayreuthu byl vážně zraněn a převezen do nemocnice 71letý muž poté, co na jeho auto spadl strom. V okrese Weissenburg-Gunzenhausen jižně od Norimberka spadlo na silnici 40 stromů a zavalilo 12 aut. Tři lidi musela ošetřit záchranná služba, včetně kojence starého necelé dva týdny. V historickém centru Weissenburgu se kvůli množství dešťové vody zřítilo asi 25 metrů městských hradeb.

Silné bouřky se ve čtvrtek večer vyskytly také jižněji. V rakouské části Bodamského jezera policie spolkové země Vorarlbersko po bouři pátrá po vodákovi. Oznámila, že mladík byl naposledy zpozorován, jak ho prudký vítr odnáší od břehu jezera. Pátrání dosud nepřineslo žádný výsledek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 1. května 2024

Očekáváme v 14:00 23°C

Celá předpověď