O víkendu bude uzavřená další část pražské magistrály. Minulý týden kolabovala doprava

Práce na tramvajové trati mezi pražským Karlovým náměstím a I. P. Pavlova finišují. Teď o víkendu ale ještě jednou omezí automobilovou dopravu na magistrále – tentokrát řidiče, kteří pojedou do centra.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

doprava, ilustrační foto

„Od šesti hodin ráno do neděle 20. srpna do zhruba 18 hodin bude pro veškerou automobilovou dopravu uzavřena Legerova ulice v úseku od křižovatky s Rumunskou po křižovatku s Jugoslávskou ulicí,“ popisuje Radiožurnálu mluvčí pražského dopravního podniku (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Týká se to úseku mezi Nuselským mostem a Hlavním nádražím. Poslední řidiči tam před uzavírkou projedou v sobotu brzo ráno. Úplně se pak uzavře část Legerovy ulice.

„Od šesti hodin ráno do neděle 20. srpna do zhruba 18 hodin bude pro veškerou automobilovou dopravu uzavřena Legerova ulice v úseku od křižovatky s Rumunskou po křižovatku s Jugoslávskou ulicí,“ popisuje pro Radiožurnál mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

D1 u Brna je zúžená kvůli dostavbě třetího pruhu. Místo, kde se denně tvoří kolony, se nedá objet

Číst článek

Centrum města řidiči projedou po objízdné trase: Rumunskou ulicí přes náměstí Míru a Anglickou zpět na magistrálu. V neděli zhruba po šesté hodině večer by Legerova ulice už měla být znovu průjezdná.

Podobná uzavírka komplikovala dopravu na magistrále už minulý týden, a to řidičům, kteří jeli z centra Prahy. Uzavřená byla část Sokolské ulice mezi Žitnou a Ječnou ulicí. Doprava kolabovala už v sobotu dopoledne.

Technická správa komunikací tehdy na sociálních sítích varovala před kolonami až k Hlávkovu mostu. Objízdná trasa v nedaleké Štěpánské ulici nestačila ani víkendovému provozu na magistrále, kolona aut v ní stála téměř nepřetržitě.

Uzavírky jsou nutné kvůli opravě kolejí v Ječné. Dělníci tam trať modernizují, opotřebená byla třeba podkladní asfaltová vrstva, kterou dělníci úplně vyměňují.

Na tuhle zásadní obnovu koleje v Ječné čekají skoro 30 let. Ječná je totiž jedna z nejdůležitějších tramvajových spojnic. Mezi Karlovým náměstím a I. P. Pavlova po ní jezdí velká část pražských tramvají – včetně třeba páteřních linek 16 a 22. A tomu odpovídá i její opotřebení.

Navíc v místech, kde Ječnou křižuje právě provoz z magistrály, je nápor ještě větší. Práce se už ale blíží konci. Tramvaje se na Ječnou mají vrátit v pondělí.

Lucie Pávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme