Divadelní festival zavítá na Landek, doplní jej prohlídka historické vily

  14:30
Nejen netradiční prostředí, ale i atraktivně obsazené inscenace nabídne divákům první ročník festivalu Divadelní hvězdy nad Ostravou. Ten se již za pár dní uskuteční v nově zrekonstruovaném amfiteátru Vily na Landeku a do Ostravy přivede známé herecké osobnosti, jako je Ljuba Krbová, Jana Švandová či Rudolf Hrušínský mladší.

Divadelní hvězdy nad Ostravou? Doslova a do písmene! | foto: Vila na Landeku s.r.o.

Od 20. do 24. srpna budou k vidění dohromady čtyři divácky oblíbené hry pražských divadel. „Připravujeme odlehčenou komediální tvorbu, v nichž se objeví filmové i televizní hvězdy,“ přiblížil jeden z pořadatelů Pavel Górecki.

Festival v neděli zahájí hra Miluji tě, tak se měj režiséra Antonína Procházky. Odehrává se v divadelním prostředí a zajímavá je mimo jiné i tím, že všechny vystupující postavy ztvárňují pouze dva herci. Publiku se v ní předvede Ljuba Krbová a Adrian Jastraban.

Putovní hudební festival Hrady CZ v pátek zavítá do Hradce nad Moravicí

Pondělní večer bude patřit slavné one man show Caveman, již režíruje Patrik Hartl. „Humorným způsobem pojednává o rozdílech mezi mužem a ženou a o tom, jak tyto rozdíly vyvolávají nedorozumění,“ okomentoval Górecki.

V pondělí se rovněž uskuteční kulturně-zábavné odpoledne s názvem Landecké slavnosti, jejichž součástí bude vystoupení Martina Chodúra, přednáška na téma historie Landeku či komentovaná prohlídka Vily na Landeku s jejím majitelem.

Vila na kopci Landek je ozdobou Ostravy. Našla se kašna i amfiteátr

Po jednodenní přestávce je na programu činohra Kvartet, která zaujme především milovníky britského humoru. Diváky zavede do penzionu pro vysloužilé operní umělce. „Hovoří o lidech, kteří možná už mají produktivní věk za sebou, ale neztrácejí touhu žít,“ uvedl pořadatel. Na pódiu se v ní představí Veronika Freimanová, Rudolf Hrušínský mladší i Jana Švandová.

Čtveřici plánovaných představení uzavře hra Tři muži na špatné adrese, v níž hraje Karel Heřmánek, Zdeněk Žák či Vlasta Žehrová.

10. července 2023

Autor: