Na 178 km z Kalundborgu do Bagsvaerdu ani ne tisíc výškových metrů. Příjemné počasí. Posledních 5 km jen mírňounce zvlněných.

Trvalo 15 km než odjelo 6 lidí. Na čele si v průběhu etapy odpracoval svou tradiční velkou porci práce Josef Černý (Soudal-Quick Step).

Čtyři z uprchlíků odolávali až do mety 2 km před cílem: Simon Pellaud z Tudoru, Emil Vinjebo z dánského Leopardu, Rasmus Pedersen z dánského nároďáku, jezdící za francouzský kontinentální Nantes, a Rasmus Wallin z dánského Restaurant Suri.

Wallin je pro nás asi nejzajímavější, vyhrál loni Okolo jižních Čech. A letos si za své výsledky, mezi něž patří sedm vítězných zářezů, z nichž nejcennější je etapa a celkové prvenství na Tour of Estonia (2.1), vysloužil dvouletou smlouvu s Uno-X.

Na sjetí uprchlíků zapracovaly nejvíc týmy Uno-X a Quick Step. Pak už se šlo do finále a Jakobsen (Soudal-Quick Step) neměl zas tak velký problém zopakovat vítězství z druhé etapy, přestože to Ramon Sinkeldam (Alpecin-Deceuninck) zdařile rozjížděl pro Jensena Plowrighta, který ale nakonec skončil těsně až pátý.

A to vyhrál spurt balíku i v etapě úvodní, jenže před ním přijel do cíle sólově Soren Waerenskjold (Uno-X). Právě tenhle Nor i Mads Pedersen (Lidl-Trek) měli být a také byli největšími soupeři Jakobsena, jenže ani oni na něj v závěrečném zrychlení nestačili.

Zítra je na pořadu časovka na 16 km. Do ní jde v pozici lídra průběžné klasifikace domácí cyklista ve službách Lidl-Trek Mattias Skjelmose s náskokem 4 vteřin na Madse Pedersena.