Slovenská policie zadržela ředitele civilní tajné služby SIS

Slovenská policie dnes po výslechu zadržela Michala Aláče, ředitele civilní tajné služby SIS. Tuto informaci přinesla televize Markíza s odvoláním na Ľubomíra Daňka, šéfa policejní jednotky NAKA. Michal Aláč byl jeden z pěti obviněných ve čtvrteční akci slovenské policie kvůli podezření z maření vyšetřování korupčních a jiných trestných činů.

Ľubomír Daňko uvedl, že Aláče zadrželi z obav, že by mohl ovlivňovat svědky, další obviněné nebo narušovat průběh vyšetřování. Podle zákona může být Aláč zadržován nejvýše 48 hodin, pokud prokurátor nepředloží soudnímu rozhodnutí o vazbě.

SIS informovala ve čtvrtek, že Aláč přerušil svou zahraniční cestu a vrátil se do země poté, co byla provedena policejní razie. Dnes byl Aláč vyslýchán na služebně NAKA v Žilině.

Michal Aláč převzal vedení SIS před dvěma lety jako náměstek této instituce. Předtím se stal ředitelem po rezignaci svého předchůdce Vladimíra Pčolinského, kterého policie obvinila z korupce a posléze byl soudem umístěn do vazby. Nová kauza spojená s mařením vyšetřování zahrnuje nejen Aláče, ale také Pčolinského.

Policejní prezidium oznámilo, že kvůli probíhajícímu vyšetřování nemůže poskytovat další informace k tomuto případu. Ve zvláštní kauze týkající se mj. pokusů o odstranění nepohodlných členů Národního bezpečnostního úřadu je také stíhán Roman Konečný, ředitel této instituce, který byl obviněn během své zahraniční dovolené.
 

Související

Více souvisejících

Slovensko

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Mount Everest

Před sto lety chtěli jako první zdolat Mount Everest, zemřeli pod jeho vrcholem

Na počátku června roku 1924, tedy přesně před 100 lety, se dva britští horolezci vydali na vrchol Mount Everestu s cílem ho jako vůbec první lidé dosáhnout. To se jim bohužel nepodařilo. Osmého červnového dne je svědci viděli naposledy a pravděpodobně i tentýž den pod vrcholem nejvyšší hory světa zahynuli. Ostatky se podařilo najít až po dlouhých 75 letech.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Spartu čeká změna trenéra.

Už to zbývá jen oficiálně potvrdit. Priske měl s Feyenoordem podepsat smlouvu až do roku 2027

Sága kolem oficiálně stále ještě sparťanského trenéra Briana Priskeho pokračuje. Podle posledních informací dánských médií už má být v podstatě ve věci odchodu tohoto dánského stratéga do Feyenoordu Rotterdam hotovo. Vedení obou klubů se mělo dohodnout podle deníku Bold na odstupném 1,7 milionu eur (zhruba 42 milionů korun), což potvrdil i italský fotbalový novinář známý tím, že je dobře informován, Fabrizio Romano. Navíc měl již s Feyenoordem podepsat smlouvu až do roku 2027. Přestože se spekulovalo i o odchodu asistenta Larse Friise, právě on by se měl stát nakonec Priskeho nástupcem na Letné.

před 4 hodinami

Versailles

Francii vyděsil kouř nad zámkem ve Versailles. Vzplála střecha

Francie po pěti letech opět řeší požár jedné ze svých ikonických staveb. V úterý se začal valit kouř ze střechy zámku ve Versailles. Na místo dorazili hasiči, turisté byli evakuováni. Událost se naštěstí obešla bez zranění či závažnějších škod na majetku. Plameny se rychle podařilo zlikvidovat.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Végh chce další odvetu s Vémolou. Má ale podmínku

Karlos Vémola po vítězství v pražské odvetě proti Attilovi Véghovi naznačil svůj další krok symbolickým gestem: místo tradičního položením rukavic do středu klece na znamení konce kariéry, jednu rukavici předal šéfům Oktagonu a druhou svému slovenskému soupeři.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy