Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Jakub Paulík
19. srpna 2023 12:16
Čas čtení 0:27

V Chorvatsku se 20 lidí otrávilo jídlem. Turisty trápí horečky i průjmy, jedno z dětí skončilo na infuzi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Chorvatsku se 20 lidí otrávilo jídlem. Turisty trápí horečky i průjmy, jedno z dětí skončilo na infuzi
Zdroj: Flickr/Glen Scarborough

V některých případech hostům hotelu vystoupila teplota na 40 °C.

V chorvatském hotelu Adria ve Vela Luka na ostrově Korčula se hosté zřejmě otrávili jídlem, informuje deník Jutarnji. Ve čtvrtek 17. srpna asi od 11:00 do 17:00 začalo zdravotní potíže pociťovat přibližně 20 hostů, kteří měli stejné příznaky. Nevolnost, zvracení či průjmy.

V některých případech hostům hotelu vystoupila teplota na 40 °C. Nejhorší chvíle zažila rodina z Bosny a Hercegoviny, jejíž dítě neustále dávilo a nakonec skončilo na infuzní léčbě.

Nejmenovaný turista z Bosny a Hercegoviny, který kontaktoval redakci Jutarnji, řekl, že podle lékařů na pohotovosti jde zřejmě o otravu jídlem. Diagnózu jim však zatím oficiálně nepotvrdili. Manažer hotelu prý uvedl, že podle jeho názoru jde spíše o virus. Případ v současnosti řeší místní úřady.

Chorvátsko
Zdroj: Flickr/Glen Scarborough
Domů
Sdílet
Diskuse