InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Brunch Na Zavadilce – kulinářská akce amatérských kuchařů

    neděle 12.5 10:00 - Podskalí – Strakonice

  • Tomáš Kvapilík: Mozaika vztahů – společenská beseda

    neděle 12.5 19:00 - Kavárna Železářství U Šulců, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táborsko poprvé v sezoně remizovalo. V zápase s Vyškovem pomohla penalta

Táborsko remizovalo s Vyškovem 1:1. , Autor: Josef Janda

Táborsko remizovalo s Vyškovem 1:1.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Druholigoví fotbalisté Táborska neprohráli v letošní sezoně ani čtvrtý domácí zápas. Na Kvapilku přijel v sobotu odpoledne ambiciózní Vyškov, jehož sestava se zahraničními akvizicemi jen hemží. Narostlý ofenzivní soupeř ovšem narazil na pevnou obranu Táborska a v prvním poločase si fanoušci příliš nebezpečných akcí neužili. Jenže hned po přestávce padly oba góly zápasu. Nejprve se radovali díky Metsokovi hosté, nedlouho po něm srovnal Dordič z penalty – 1:1. V závěru mohl rozhodnout Tusjak, jeho střela skončila ale kousek nad břevnem. Táborsko tak remizovalo s Vyškovem 1:1 a v příštím kole ho čeká v neděli 27. srpna cesta na stadion předposledního Varnsdorfu.

 

Po vcelku nudné první půli se ve druhém poločase rozjela ta pravá fotbalová podívaná. O přestávce musel trenér Táborska Roman Nádvorník jednou sáhnout do defenzivní řady, která v obměněném složení inkasovala už ve 49. minutě. Přízemní centr z levé strany prošel bez povšimnutí přes celé vápno Táborska a Idjessi Yethro Metsoko poslal balon k tyči. Trenér Nádvorník se hodně rozčiloval a žádal odpískání ofsajdu, jenže se dočkal od hlavního rozhodčího Batíka jen žluté karty.

Sedm minut po inkasované brance sáhl domácí trenér do sestavy a poslal na hřiště novou posilu týmu Jakuba Matouška. Čerstvý hráč na trávníku hned minutu po svém příchodu na trávník vybojoval pro Táborsko penaltu, z které domácí srovnali na 1:1. K pokutovému kopu se postavil nejlepší střelec mužstva Bojan Dordič, jehož nekompromisní rána se otřela o tyč a skončila v síti. Po proměněné penaltě se už stav nezměnil.

FC Silon Táborsko – MFK Vyškov 1:1 (0:0), branky: 57. (z pen.) Dordič – 49. Metsoko, rozhodčí Batík – Dohnálek, Žurovec, ŽK (0-4): 17. Mafwenta, 29. Coulibaly, 51. Štěpánek, 71. Vintr, 920 diváků.

FC Silon Táborsko: Pastornický – Plachý, Koné, Foltyn, Novák (46. Tusjak) – Kateřiňák (90+2. Javorek), Bláha – Dordič, Sojka (56. Mach), Varačka (76. Skopec) – Šašinka (56. Matoušek).

MFK Vyškov: Stejskal – Ilko, Souaré, Coulibaly, Ramathan – Štěpánek (68. Vintr), Kanakimana (79. Diallo), Mafwenta, Eneme (88. Lacík) – Metsoko, Bayo.

Ve středečním Týdeníku Táborsko si přečtete k utkání mezi Táborskem a Vyškovem další podrobnosti.

Trenér Táborska Roman Nádvorník zhodnotí zápas a okomentuje změnu v obraně v poločase i první nasazení nové posily Jakuba Matouška.

Z hráčů promluví právě náhradník Jakub Matoušek, který už po minutě na hřišti zařídil penaltu, z které Táborsko srovnalo na konečných 1:1. Jaké jsou v Táborsku jeho osobní cíle?

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace