Otec Petr prozradil, co nás čeká „na druhé straně“. Tomuto osudu se nikdo nevyhne

Fotografie: Jan Kameníček / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Život po smrti je pro každého velmi zajímavou otázkou. Je současně spojen se smrtí, které se všichni obávají, zároveň však nevyhnutelně fascinuje.

Budete mít po vlastní smrti šanci vidět příbuzné a blízké, kteří zemřeli před vámi? Církevní pracovníci už se dostali i na TikTok. Otec Piotr Jarosiewicz se tak podělil i o myšlenky právě na toto téma. Tato streamovací platforma si získala mezi lidmi masivní oblibu, především díky svému dynamickému formátu. Jako na každém médiu můžete i zde najít horu nesmyslů, ale stejně tak velmi poučné rozbory. Pro otce Piotra Jarosiewicze je to také něco víc, a to další kontakt s jeho věřícími.

Místo pro spojení s duchovními

Díky tomuto velmi přístupnému nástroji může kněz pohodlně vysvětlovat tajemství a zákoutí katolické víry. Ta je totiž pro běžného člověka mnohdy složitá a obtížně uchopitelná. Není nic zvláštního, že máte otázky, které ani kolikrát nejdou dobře formulovat. Případně nevíte, na koho se s nimi vlastně obrátit. Bývají totiž velmi osobní a kolikrát je člověku trapně, že se na něco takového dotazuje. Právě profil TikToku tak mnoho těchto obav rozptyluje.

Tentokrát se Piotr rozhodl rozebrat něco, co nepochybně trápí každého věřícího, který zažil smrt v rodině. Konkrétně tedy to, zda se po vlastní smrti s těmito lidmi opět setkáte. „Můj otec zemřel zcela nečekaně. Bylo mu jen 57 let. Uvidím jej ještě někdy? Je pro mě opravdu těžké se s tím smířit,” zeptal se nedávno kněze jeden z uživatelů sítě. Otec odpověděl s hlubokým soucitem, který je potřebný pro takto jasné poselství katolické víry.

Chybný pohled na život a smrt

Život totiž u smrti nekončí, jen se mění. Jde o pouhý přechod do jiné formy existence. „První věc, kterou Písmo říká, je to, že naše životy se mění. Pozornost tím ale nekončí. Máme tudíž nesmrtelnou duši,” vysvětluje duchovní. Zmínil také, že Kristus připravuje v nebi místo, kde se s blízkými můžete setkat. „Máme tedy nesmrtelnou duši. Ale co to znamená? Jdu k otci, ale zase přijdu a vezmu tě k sobě, abys byl tam, kde jsem já,” pokračuje Piotr.

červený pták

Matka žádá Boha o znamení u hrobu 4letého syna. To, co zachytí na video, ji nechává v slzách

@ks.piotrjarosiewicz Odpowiadanie użytkownikowi @djDuRi ♬ Anointing of the Spirit – Josué Novais Piano Worship

„Není to tak, že žijeme a oni umírají. Ale oni žijí a my umřeme.” Tato slovo naznačují opačné fungování, než jak se na to díváme. Můžeme si myslet, že jsme naživu a zesnulí jsou mrtví. Oni ale žijí na věčnosti, zatímco my tu bojujeme s nevyhnutelnou smrtí. „Takže odpověď je ano. Bůh má připravené místo, kde se s nimi setkáme.” Nejdůležitějším prvkem přípravy na toto setkání je pamatovat na mrtvé v modlitbě, která jim může pomoci dostat se do nebe.

Zdroj: Webniusy

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*