Zprávy / Festivalové

Festival Děti, čtete?! napříč republikou

Festival Děti, čtete?! napříč republikou

redakce | Zprávy / Festivalové | 21.08.2023

Knižní stezka k dětem zve všechny (i potenciální) milovníky knih na 14. ročník celorepublikového festivalu Děti, čtete?! Festival se odehraje ve dnech 16. září až 15. října v Praze, Brně, Plzni a na dalších pěti místech, přivítá na třicet hostů od nás i ze zahraničí.

Návštěvníci se mohou těšit na básníka Petra Borkovce, výtvarnici Toy_Box, spisovatele Radka Malého, básnířku Olinu Stehlíkovou, norskou ilustrátorku a autorku obrázkových knih oceněnou Severskou radou za literaturu pro děti a mládež Kristin Roskifte nebo lotyšskou spisovatelku a překladatelku Signe Viška. A mnohé další…

Slavnostní zahájení festivalu proběhne v sobotu 16. září od 10:00 do 19:00 v krásných prostorách Werichovy vily za účasti zakladatelky festivalu Ivy Pecháčkové a dalších významných osobností. Program bude rozmanitý, vedle autorských čtení a kreativních workshopů se mohou návštěvníci těšit i na batolecí divadlo Studia Damúza (inscenace Ptáček a lev) nebo skupinu Hm… s písněmi z alba Klukoviny. Po celý den bude k dispozici dětské knihkupectví 2veverky.


V rámci letošního ročníku vystoupí všestranná umělkyně Marka Míková (Roches a Bžunda, Baobab 2001), básník a překladatel Robin Král (Jsou tam kuny!, Meander 2021), autor knih pro děti i dospělé Petr Stančík (série Jezevec Chrujda, Meander), ilustrátorka Tereza Vostradovská (Hravouka, Běžíliška 2016), výtvarnice Eva Horská (Opi, Albatros 2022, oceněno Zlatou stuhou), komiksová kreslířka Kateřina Čupová (Hrnečku, vař!, Argo 2022, oceněnou cenou Muriel a Zlatou stuhou), nebo František Tichý (Rekrut 244, Baobab 2022, oceněno Zlatou stuhou), lotyšská spisovatelka a překladatelka Signe Viška (O Kátě, která chtěla být dědečkem, Host 2022) a norská ilustrátorka Kristin Roskifte (Každý (se) počítá, Portál 2021) a mnoho dalších. Festival nezapomíná ani na dospělé publikum – pro rodiče, učitelstvo a knihovnictvo budou určené semináře Petry Schwarzové Žallmannové (alias Opičí matky) a Julie Dominiky Zemanové s Marií Podvalovou z Mravenčí chůvy.

Info

Literární festival Děti, čtete?!
16. 9. –⁠ 15. 10. 2023
Praha, Brno, Olomouc, Plzeň, Prostějov, Liberec, Písek, Třebíč
web festivalu

vizuál © David Dolenský

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Hudební program Marienbad Film Festivalu

redakce 08.06.2024

Zlatým hřebem programu je sobotní společné vystoupení legend experimentální hudby Arnolda Dreyblatta, Tibora Szemző a Jozefa Cserese.

Lunchmeat Festival mění formát a otevírá se široké veřejnosti

redakce 07.06.2024

Mezi prvními ohlášenými jmény jsou Oklou, Machinedrum či object blue. Světové premiéry iniciované festivalem představí např. Pinch & Lorem a Toumba & sida100.

U:fest už tento týden

redakce 06.06.2024

V sále rozloží svůj tentokrát kompletně elektronický ekvipment domácí Chorobopop, aby zaprezentovali synth stranu své právě vydané desky.

Hradby Samoty na kaštieli plnom paliem a olivovníkov

redakce 06.06.2024

Keďže všetci máme radi COIL, tak čiastočný coilovský zážitok predvedie britský hudobník pod menom Thighpaulsandra, ale aj nie často vystupujúca...

Festival Beseda kompletní

redakce 05.06.2024

Publicista Pavel Klusák se bude věnovat střetu nezávislé hudby s byznysem, feminismu Kurta Cobaina i posmrtnému životu hvězd.

Tauron Nowa Muzyka se blíží

redakce 05.06.2024

Festival byl třikrát oceněn jako nejlepší malý festival v rámci European Festival Awards a podporuje směr Katovic jako města hudby UNESCO.

Hviezdne noci pozývajú

redakce 03.06.2024

Alabaster DePlume, katalánska experimentátorka a speváčka Marina Herlop, zástupca koletívu Nyege Nyege a ďalší.

Obrfest finalizuje program s Coals a Role

redakce 03.06.2024

Oslava jubilejního desátého ročníku na okraji Brna společně s Coals, Role, Modré hory a November 2nd.

Na Pohode The Mystery of the Bulgarian Voices

redakce 02.06.2024

Práve vo vydavateľstve 4AD sa spoznali s legendárnym duom Dead Can Dance a s ich speváčkou Lisou Gerrard.

Student Fest v Kasárnách Karlín

redakce 31.05.2024

Na vybraných školách už právě v těchto dnech probíhají přednášky pořádané ve spolupráci s partnerskými organizacemi.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace